FB pix Al het goede voor je huisdier. - Artikelpost

Al het goede voor je huisdier.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 984 | Aantal woorden: 572 | Datum: | 0 commentaar

 

Iedereen die huisdieren heeft wil het beste voor zijn/haar huisdieren.

Weet je als je een huisdier aanschaft, wat een huisdier van jou als eigenaar verlangt? Er zijn ruim 2 miljoen honden in Nederland en bijna 4 miljoen katten.

De meeste honden en katten hebben een goed leven, maar er zijn ook mensen die in een opwelling een huisdier nemen. Het is heel belangrijk dat je jezelf eerst goed laat informeren omtrent het huisdier wat je wilt gaan aanschaffen. Dit voorkomt veel frustraties.

Huisdieren zijn afhankelijk van ons mensen, ze hebben er niet voor gekozen om bij ons te komen wonen. Geef ze de behandeling die ze nodig hebben en die ze verdienen.

Neem een huisdier of huisdieren die bij je levensstijl en karakter passen. Als je een drukke baan hebt en thuis bijvoorbeeld liever op de bank bivakkeert, dan is het niet verstandig om een hazewind hond te hebben. Maar ben je graag buiten en trek je er veel op uit, dan kan dit een goede keuze zijn.

Houd ook rekening met de leeftijd van huisdieren. Honden en katten worden ongeveer 15 jaar oud, een papagaai kan wel 80 jaar worden!

Huisdieren zijn geen wegwerpartikelen, bezint eer ge begint!

We hebben het allemaal wel eens gezien; een goudvis in een goudvissenkom. Eén keer in de week goed de gouvissenkom schoonmaken met sop. De goudvis mag zolang even in de spoelbak van het aanrecht zwemmen. Dit is pure dierenkwelling!

Als je aan goudvissen of tropische vissen begint, zorg dan voor een goede huisvesting. Daar bedoel ik mee een degelijk aquarium met voldoende waterinhoud. Hier geldt ook weer; tropische vissen zijn huisdieren geef ze wat ze nodig hebben. Als je geen verstand van tropische vissen hebt, ga dan naar een goede aquariumwinkel en laat je voorlichten.

Er worden in Nederland nog meer soorten huisdieren gehouden zoals tropische vogels en reptielen en veel dieren die ongeschikt zijn om als huisdier te worden gehouden, zoals apen, krokodillen etc.

Ik wil dit artikel beëindigen met een goed bedoeld advies.

Begin niet aan huisdieren gevoed door emotie. Praat er eerst over met eventuele huisgenoten en experts. Wat verwacht het gewenste huisdier van zijn baasje en jij van jouw huisdier? Kun je dit opbrengen en vooral, wil je dit en heb je er plezier in? Hebben huisdieren een toegevoegde waarde in je leven?

Als je deze vragen positief hebt beantwoord, dan zal je veel plezier gaan beleven aan je nieuwe huisgenoot of misschien wel huisgenoten. En zij zullen je dankbaar zijn!

Veel succes!!

 

 

 Over de Auteur

Mijn naam is Nico zeeman en ik ben ruim 35 jaar actief in de aquariumhobby. Ook heb ik ervaring met honden,katten en reptielen.

Ik wil met dit artikel bijdragen aan onnodig dierenleed en frustraties van huisdieren eigenaren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo