FB pix Alarmpistool - Artikelpost

Alarmpistool

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3300 | Aantal woorden: 357 | Datum: | 0 commentaar

Een alarmpistool wordt voor vele doeleinden gebruikt. Maar is het in Nederland eigenlijk wel toegestaan om een alarmpistool te bezitten? Veel mensen weten het antwoord niet op deze vraag. In dit artikel lees je wat je precies met een alarmpistool kunt doen en hoe het zit met de wetgeving.

Waar wordt een alarmpistool voor gebruikt?

Alarmpistolen worden voor veel doeleinden gebruikt. In deze opsomming staan diverse mogelijkheden. Gebruik voor het trainen van (jagers)honden Gebruik voor het trainen van paarden Gebruik voor het starten van wedstrijden (atletiek, wielrennen, etc) Gebruik voor film en theater Dit zijn slechts enkele voorbeelden waar een alarmpistool gebruikt voor kan worden. In de donkere maanden kopen personen vaak ook een alarmpistool om zich veiliger te voelen. Maar is dat eigenlijk wel toegestaan, om zelf een alarmpistool aan te schaffen en te bewaren?

Wetgeving omtrent alarmpistolen

In Nederland is het volledig toegestaan om een alarmpistool te kopen. Echter dient dit wel een alarmpistool te zijn met een kaliber van maximaal 6mm. Ook moeten de patronen loodrecht op de loop liggen. Dit betekent dat bijvoorbeeld revolvers in Nederland niet zijn toegestaan. Dit geldt overigens ook voor alarmpistolen die lijken op echte pistolen. Het onderscheid is namelijk erg goed te zien. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een 8 of 9 mm alarmpistool, dan ben je strafbaar. Wanneer je een alarmpistool gaat kopen moet je dus goed opletten dat je een legaal exemplaar koopt. Het is overigens wél verboden om met een geladen alarmpistool op zak rond te lopen. Zorg dat je bij vervoer van alarmpistolen de patronen en het pistool altijd gescheiden houdt. Zet het alarmpistool op de 'safe' stand zodat deze niet zo maar af kan gaan. Ondanks dat er geen projectielen uit het alarmpistool vliegen, heeft deze toch een erg harde knal waardoor er voorzichtig mee omgegaan moet worden.Over de Auteur

Schrijft over allerlei onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo