IJslandse paardenrassen - Artikelpost

IJslandse paardenrassen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 686 | Aantal woorden: 487 | Datum: | 0 commentaar

 

Deze paardenrassen worden vaak als sprotpaarden en rijpaarden gebruikt. Ze zijn oorspronkelijk afkomstig uit IJsland. De eerste paarden werden ingevoerd door de Vikingen. De paarden die Vikingen brachten hadden verschillende  origine.  Zo kreeg men ook een verband met paarden afkomstig uit het Noorse kant. De Keltische pony is ook een onmisbare voorouder van deze paardenrassen. Ze hebben veel invloed uitgeoefend in Schotland. In de loop van 19 de eeuw werd in IJsland echter een invoerverbod opgesteld voor alle paarden. Dit invoerverbod is tot nu toe van kracht voor alle geëxporteerde paarden. Als paarden meedoen aan wedstrijden in het buitenland, kunne ze niet meer ingevoerd worden wegens de wettelijke verbod. De enigste optie dat men heeft in zulke geval is het verkopen van het paard.

Deze paardenrassen hebben een opmerkelijke lichaamsopbouw. Bij vele paarden zijn er altijd drie gangen aanwezig. Ze worden de stap, de draf en d galop genmoed. Maar bij deze paardenrassen zijn er nog twee extra gangen aanwezig. De twee extra gangen worden tel en -tolt gangen genoemd. Bij tolt is er zeker een been op de grond aanwezig. De tolt is een goede en zachte gang. Voor de ruiter is het heel makkelijk om ermee te rijden. De telgang is ook een zachte en aangename gang.

Deze paarden hebben grote en mooie ogen. het hoofd is mooi opgebouwd. De neus is goed recht en het heeft wijde neusgaten. De benen zijn sterk en recht. De oren staan dicht bij mekaar. Het paard heeft grote en sterke hoeven. Het staart en de manen zijn  mooi en lang. Deze paardenrassen hebben sterke rug en stevige pezen. Deze paarden hebben meestal een gewicht van 350 kg. De schoftmaat is vrij variërend. Meestal ligt de maat tussen1.30meter en1.40 meter. De paard komt voor in verschillende kleuren voor. Bruin, vos en zwart zijn de meest voorkomende kleuren.Over de Auteur

Hierbij wat informatie over een van de bekendste paardenrassen ter wereld.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo