FB pix Bestaat er een zorgverzekering voor honden? - Artikelpost

Bestaat er een zorgverzekering voor honden?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 744 | Aantal woorden: 378 | Datum: | 0 commentaar

In Nederland zijn er circa 1.5 miljoen honden. Slechts 6% van alle Nederlandse honden heeft een zorgverzekering. Er bestaat dus een zorgverzekering voor honden. Hoe wel het begrip zorgverzekering voor honden niet enorm bekend is bij honden liefhebbend Nederland wint het verzekeren van een hond de laatste jaren wel aan populariteit. Deze toename in populariteit komt door de actieve voorlichting van dierenartsen en diverse websites die zorgverzekeringen voor honden onder de aandacht brengen. Nederland scoort met 6% nog erg laag ten aanzien van bijvoorbeeld Scandinavië waar 80% van de honden zijn verzekerd.

Hoe werkt een zorgverzekering voor honden?
Met een zorgverzekering zijn honden –net als mensen- verzekerd voor de financiële risico’s van medische behandelingen. Net als bij zorgverzekeringen zijn er diverse aanbieders van zorgverzekeringen voor honden met hun eigen premiebeleid. Het vergelijken van zorgverzekeringen voor honden loont dus absoluut. Een goede voorbereiding én vergelijking leidt tot het béste voor je hond en de meest goedkope hondenverzekering voor jou. Hoe eerder je een hondenverzekering afsluit hoe voordeliger. Het is dan ook vrij gebruikelijk om je hond als puppy te verzekeren met een hondenverzekering. Niet alleen dekt de hondenverzekering dan zaken als vaccinatie, maar de premie van de hondenverzekering is een stuk lager dan wanneer je een hondenverzekering afsluit als je hond een stuk ouder is.

Voor- en nadelen van een zorgverzekering voor honden
Ongetwijfeld vraag je je af: moet ik mijn hond wel verzekeren? Een hondenverzekering heeft een groot voordeel dat je nooit verrast wordt. 94% van de hondenliefhebbers heeft geen hondenverzekering en een groot deel is wellicht niet voorbereid op een onverwachte medische behandeling met de nodige financiële impact. Zorgverzekeringen voor honden kennen een maandelijks karakter in premie. Doorgaans bestaat er geen goedkope hondenverzekering. Qua premie kun je snel denken aan enkele tientjes per maand. Veel hondenliefhebbers sparen elke maand een bepaald bedrag in plaats van een hondenverzekering. 

Over de Auteur

Bij Tinki.nl vind je de beste hondenverzekering voor je hond én de goedkoopste hondenverzekering voor jou. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo