FB pix De 4 meest gemaakte fouten bij het trainen van jachthonden - Artikelpost

De 4 meest gemaakte fouten bij het trainen van jachthonden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 620 | Aantal woorden: 443 | Datum: | 0 commentaar

Tijdens jachttrainingen is je hond geconcentreerd voor je aan het werk en krijgt hij voldoende uitdaging in zijn jacht behoeftes. Daarnaast dragen de trainingen bij aan het ontwikkelen van een hechte en sterke band met je jachthond. Klik hier voor een ruim assortiment honden artikelen, zodat jij je hond kunt africhten tot de perfecte jachthond! Train jij je jachthond eigenlijk wel op de juiste manier? Simpele fouten kunnen er namelijk al voor zorgen dat de band tussen jou en je hond verslechterd. Met deze 4 tips voorkom je dat!

jachthond

Onduidelijke regels

Het is belangrijk dat de regels en commando’s vanaf dag 1 duidelijk zijn en dat niet alleen jij, maar ook iedereen die met je hond te maken heeft, deze regels kent. Onduidelijke of wisselende regels kunnen je jachthond namelijk verwarren en leiden tot een verslechterde relatie.

Te hard van stapel lopen

Door de training stap voor stap op te bouwen, kan je hond een oefening stapsgewijs leren begrijpen. Bijvoorbeeld als je je hond leert volgen in de tuin met een riem, kun je het een week later het beste weer precies zo doen. Als je deze oefening ineens in een andere ruimte doet, met meer afleiding en ook nog eens zonder riem, is de kans op slagen minimaal. Het stapsgewijs opbouwen geldt uiteraard ook voor de moeilijkheidsgraad. Door dit langzaam op te bouwen, is de kans op succes vele malen groter.  

Ongeduldig worden

Net als mensen, zijn honden vaak alleen te motiveren voor opdrachten die zij leuk vinden om te doen. De training moet daarom uitdagend en leuk zijn. Hierbij is het bewaren van je geduld heel belangrijk. Zodra je ongeduldig wordt en gaat schreeuwen, zal dit een averechts effect hebben op je jachttraining.

Geen succes

Wanneer je jachthond in het begin van de training steeds geen succes boekt, kan dit effect hebben op het zelfvertrouwen van de hond. Daarnaast verliest de hond hiermee ook het plezier in de opdracht. Als je hond herhaaldelijk niet slaagt voor de oefening, doe dan weer een stapje terug en versimpel de oefening. Op die manier krijgt je hond het vertrouwen en plezier weer terug! Kortom; wees consistent, houdt de training interessant en bewaar je geduld!Over de Auteur

Informatief artikel over Jachthonden gepubliceerd door Marien van Ham van B&S Media

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo