FB pix De hengelsport vist weer volop! - Artikelpost

De hengelsport vist weer volop!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1053 | Aantal woorden: 453 | Datum: | 0 commentaar

Hengelsport is weer populair.

 

Waar de hengelsporter gezien werd als een oud mannetje zittend langs het water is die tijd geweest. Vissen is weer populair en dit stijgt nog steeds. Welke manieren van vissen is populair en welke veranderingen maakten de hengelsport mee deze jaren. Vooral de jeugd is veelal weer langs de waterkant te vinden.

 

Terug met je hengel aan de waterkant.

 

Een van de redenen is dat de hengelsport populair is zal de rust wezen. In het steeds drukkere tijdperk waar we in leven zijn we op zoek naar ontspanning. Daarom is de al oude volkssport een van de manieren om je zelf even terug te vinden. De rust en natuur zijn een van de redenen. Daarnaast kun je als je aan het vissen bent niets anders dan met vissen bezig zijn. Hier door vind je veel rust in de hengelsport blijkt uit onderzoek.

 

Vissen, maar waar op gooi jij je hengel uit?

 

Er zijn in Nederland veel vissoorten waarop jij kunt gaan vissen. Daarnaast zijn er de laatste jaren een aantal vissoorten bij gekomen. Een daarvan is de meerval visserij. Anderzijds kan het barbeel vissen steeds grotere groepen ontvangen. Een manier van hengelsport is ook het karpervissen. Dit is al jaren populair maar zeker de laatste jaren met sprongen gestegen naar de populairste vorm van hengelsporten.

 

Hengelsport anno 2013

 

Alles veranderd zo ook het vissen. Dit zie je al in de hengelsport webshops. De laatste jaren zijn er enorme veranderingen van elektronica binnen de visserij. Vooral het karpervissen kent hierbij zijn weer gaven niet. Vis boten met dieptemeters maar ook voerboten en zon zelfde pakket. Beetmelder die een signaal geven zodra de karper je haak aanraakt en er is meer. Apps, gps en bleutoothe maken ook in de intrede binnen de visserij. Waarschijnlijk zal al deze technische zaken ook een reden van het stijgen van de populariteit van hengelsport.Over de Auteur

Martijn B

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo