De Hond Terugroepen van de Etensbak - Artikel Post - Artikel Marketing

De Hond Terugroepen van de Etensbak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: skyrocket
Gezien: 468 | Aantal woorden: 494 | Datum: Mon, 17 Dec 2012 | 0 commentaar

Een hond wilt niet altijd luisteren naar wat je zegt. Een mooi voorbeeld is als hij eten krijgt. Hij zal in de meeste gevallen snel naar zijn eten gaan. Maar hoe is het mogelijk om de hond bij je te roepen? Dit kan je eigenlijk alleen goed oefenen om een hond weg te roepen van zijn etensbak of een bot. Daarom heb ik het hier stap voor stap uitgelegd, zodat ook jij dit onder de knie kan krijgen.

De oefenplaats
Je kan deze oefening het beste uitvoeren in de woning of tuin.

De instructie
De meeste hondenbezitters oefenen het ZIT voor de voederbak. De hond moet dan wachten totdat zijn baasje het commando aangeeft, dat hij zijn eten mag pakken. dat kan zijn PAK HET of VRIJ. Als je dit vaker met de hond oefent zal hij dit relatief snel als gewoonte gaan gebruiken. zodat hij uit zichtzelf al op deze positie blijft zitten. Als je het woord later zou afwisselen van VRIJ naar het commando KOM of HIER, zal de hond hoogstwaarschijnlijk een verwonderde blik opzetten. Puur omdat de hond dit woord niet kent en dus niet weet wat hij ermee aan moet.

Om te beginnen met deze oefening is het belangrijk om in het begin de afstand tussen mens en de zittende hond bij het wegroepen van de voerderbak niet te groot te maken. Twee tot drie meter is meer dan zat. Na verloop van tijd kan deze afstand groter gemaakt worden. Houd hier altijd afwisseling in. Geef bijvoorbeeld eens het HIER bevel, sta eens toe dat de hond gelijk uit ZIT naar zijn voederbak gaat of verander het woord ZIT eens in BLIJF. Hiervoor moet natuurlijk wel een beloning tegenover staan, met het woord VRIJ zodat hij mag eten uit de bak.

Een nerveuse hond.
Heb jij een nerveuse hond waarbij de opwinding voor het eten snel toeneemt? Dan is het beter deze oefening maar zelden toe te passen.

Gehoorzame en wel opgevoede hond.
Bij deze hond kan je zelfs nog een stapje verder gaan als wat hierboven beschreven staat. Je zal kunnen oefenen terwijl hij aan het eten is, hem terug te roepen. De reactie van de honden is verschillend. Bij sommige honden zal dit toch te veel stress opleveren. Doe daarom ook alleen deze oefening als jij er zeker van bent dat jou stressbestendig is. Maar voer deze oefening niet al te vaak uit, een keer in de paar weken is genoeg.

Het uitganspunt
De hond moet goed gehoorzamen en dit gedrag ook in alle mogelijke situaties vertonen.

Over de Auteur

Skyrocket schrijft al artikelen op het web zolang hij het zich kan herinneren. Hij specialiseerd zich niet alleen in gezondheid en design, maar je kan ook zijn nieuwste website bekijken op ventless gas fireplaces waarop de beste gas fireplace repair tips te vinden zijn!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo