De natuur rondom BSO Zeist - Artikelpost

De natuur rondom BSO Zeist

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 296 | Aantal woorden: 397 | Datum: | 0 commentaar

Kinderen en natuur zijn al jaren een uitstekende combinatie. Bij BSO Zeist kunnen kinderen daarom goed genieten van al het groen. De opvang is namelijk gesitueerd aan de randen van de stad waardoor er alle ruimte is voor groen. Speciale lesprogramma’s laten kinderen het groen verder ontdekken. Bloemen, planten, kleine diertjes en diverse soorten mos. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is buitenschoolse opvang te vinden.

 

Natuurlijk lesprogramma

Om het ontdekken verder te stimuleren is er een speciaal lesprogramma ontwikkeld. Met dit lesprogramma stimuleert BSO Zeist kinderen om de natuur verder te ontdekken. Ze worden uitgedaagd voor speurtochten, quizvragen en allerhande andere activiteiten. Deze activiteiten maken de kinderen nieuwsgierig. Deze trigger zorgt ervoor dat ze ook graag naar buiten willen. Ze blijven dus niet zomaar binnen achter de tablet zitten. Dit gedrag wordt vaak als erg positief ervaren.

 

BSO Zeist stimuleert beweging

Door kinderen op ontdekkingstocht te laten gaan stimuleren we ook direct beweging. Dit vinden we bij BSO Zeist heel belangrijk. Hiermee stimuleren we een gezond kind. Veel mensen noemen zitten het nieuwe roken, en dat is echt zo. Gezond gedrag en bezig zijn met de natuur kunnen we niet vroeg genoeg beginnen te stimuleren. Zit zorgt op een later moment ook voor een gezondere samenleving. De kinderen van nu zijn namelijk de volwassenen van de toekomst.

 

Teken preventie

Vanwege de natuurlijk omgeving is het wel raadzaam om na afloop van een middag in de natuur te controleren op teken. We willen absoluut niet dat kinderen ziek worden. Dit is tegen de protocollen in die worden gehanteerd. Uiteraard kunnen wij niet voorkomen dat een kind een teek oploopt. Het duurt vaak nog uren voordat de teek ook daadwerkelijk kan bijten. ’s Avonds voor het naar bed gaan even goed controleren, vooral in de knieholte, moet genoeg zijn om de kleine beestjes te bestrijden.Over de Auteur

BSO Zeis

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo