Duurzaam hout importeren - Artikelpost

Duurzaam hout importeren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 334 | Aantal woorden: 391 | Datum: | 0 commentaar

 

Er zijn verschillende soorten duurzaam hout. Wat al deze soorten wel met elkaar gemeen hebben is dat de bomen op een ecologisch duurzame manier zijn geteeld en gekapt. Dit houdt in dat er na het kappen weer een nieuwe boom wordt geplant. Hiermee houden we de ecologische en duurzame kringloop die geldt in de amazone in stand. Hierdoor blijven we ook de dieren die hier hun natuurlijke leefomgeving. Hiermee voorkom je ook dat zeldzame diersoorten uitsturen. Denk dus altijd goed na over wat voor houtsoort je importeert. Wanneer je FSC® of PEFC™ gecertificeerd hout hebt is dit geen probleem.

 

De voordelen van duurzaam hout

Zoals hierboven al vernoemd heeft het importeren van duurzaam hout verschillende voordelen. Als eerste houd je het bestaande ecologische systeem in stand. Hierdoor is het mogelijk om binnen korte tijd weer nieuwe bomen te oogsten voor het produceren van hardhout. Als grondstof is het daardoor mogelijk om steeds te vernieuwen. Anders dan bij aardolie is er hier sprake van een kringloop die bij goed management kan doorlopen tot in de eeuwigheid. Aardolie is een keer op en dan zullen we met elkaar toch overgaan op een andere manier van energie produceren.

 

Sociaal aspect

Het importeren van duurzaam hout heeft uiteraard ook een sociaal aspect. Als eerste natuurlijk omdat mensen je verantwoordelijkheid voor het behoud van de aarde in veel gevallen goed kunnen waarderen. Daarnaast komt het sociale aspect ook terug wanneer we kijken naar de lokale bevolking in het amazone-gebied. Zij blijven door duurzame kap ook hun leefgebied gebied behouden waardoor je hen ook een blijk van respect en waardering geeft. Daarnaast is het goed voor de werkgelegenheid van deze mensen. Ze worden namelijk betrokken bij de exploitatie van de bossen. Ook werken ze in de zagerijen. Hier krijgen ze uiteraard redelijk betaald voor de werkzaamheden die ze verrichten, wat natuurlijk ook een aspect van duurzaamheid met zich meedraagt.Over de Auteur

De auteur van de tekst is zeer betrokken bij het milieu en hout zich privé bezig met onderzoek naar voordelen van het importeren van duurzaam hout. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo