FB pix Een eitje geven aan jouw kat? Lees dit eerst - Artikelpost

Een eitje geven aan jouw kat? Lees dit eerst

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 362 | Aantal woorden: 476 | Datum: | 0 commentaar

Heb jij een kat en eet je wel eens een eitje? Dan is het jou vast wel eens opgevallen dat jouw kat graag een hapje meepikt. Zowel een gekookt als een gebakken ei beschouwt jouw kat als een lekker tussendoortje. Of dit een goed idee is lees je hier.

Is ei goed voor een kat?

In ei zitten meerdere voedingsstoffen die gezond zijn voor mensen, maar geldt dit ook voor katten? Dus, mogen katten ei eten? Ja, maar je moet wel op een aantal dingen letten. Die lees je hieronder. Eerst de gezondheidsvoordelen.

De voedingsstoffen die in een ei zitten zijn zeer goed voor katten. Denk hierbij aan verschillende vitamines zoals A, D en E. Ook zitten er ijzer en zink in een ei. Een ander belangrijk voordeel is dat een eitje geen koolhydraten bevat. Zoals je wellicht weet moet het dieet van een kat voor het overgrote deel uit dierlijke eiwitten bestaan. Een ei valt dus prima binnen dit voedingspatroon.

Eventuele nadelen

Er zitten ook zeker nadelen aan ei geven aan een kat. Ten eerste is het belangrijk om ei enkel als snack te geven. Dit blijft van toepassing, ook al las je hierboven dat ei zeer veel gezondheidsvoordelen biedt. De reden om ei enkel als tussendoortje aan jouw kat te geven is omdat jouw kat zoveel meer nodig heeft dan een eitje bevat. Veel van de benodigde voedingsstoffen moeten dan ook komen uit het reguliere kattenvoer.

Ook is het goed om op te merken dat ei veel cholesterol bevat. Voornamelijk de dooier is erg vet. Heeft jouw kat nierproblemen of overgewicht? Geef dan liever geen ei aan jouw kat.

Hoe geef je jouw kat ei?

Ten eerste is het zeer belangrijk dat je enkel gekookt ei aan jouw kat geeft. Een rauw ei kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Er bestaat bijvoorbeeld een kans dat het rauwe ei salmonella bevat. Een gebakken ei kan wel, maar alleen als je bakt zonder boter of olie.

De meeste katten nemen het zo van je aan, maar sommigen hebben wat motivatie nodig. In dat geval kun je het ei in kleine brokjes aanbieden of door het voer mengen.

Hoeveel ei voor jouw kat?

Houd het bij een snack of als aanvulling op het regulier voer. Kies er voor om bijvoorbeeld 1 of 2 keer in de week een stukje ei te geven. Meer informatie en inspiratie over kattenvoeding vind je op https://purr-fect.nl/voeding/Over de Auteur

Purr-fect.nl is een website bordevol informatie over jouw geliefde kat

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo