FB pix Europa verbiedt dierproeven voor cosmetica! - Artikelpost

Europa verbiedt dierproeven voor cosmetica!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1633 | Aantal woorden: 1387 | Datum: | 0 commentaar

Europa verbiedt dierproeven

VICTORY!

 

Dierproeven zijn barbaars. Wij moeten ons verantwoordelijk voelen voor de dieren die niet kunnen opkomen voor zichzelf

 

Er is goed nieuws voor dierenactivisten en dierenvrienden. De Europese Unie heeft aangekondigd dat zij de wetgeving hebben goedgekeurd die dierproeven daadwerkelijk zal verbieden.
Het verbod treedt in voegen vanaf 11 maart 2013. Iedereen die dan nog cosmetica, toiletartikelen zoals tandpasta, deodorant en zeep zal aankopen zal er zeker van mogen zijn dat geen enkel ingrediënt nog zal getest zijn op dieren.
Dit is een enorme doorbraak voor dierenactivisten, maar uiteraard vooral voor de dieren die zolang zoveel leed hebben moeten ondergaan.

dierproeven 150x150 Europa verbiedt dierproeven voor cosmetica

Deze overwinning is het resultaat van 20 jaar strijden van de “Cruelty Free International” Charity Foundation en “The Body Shop”.
Samen hebben zij een internationale campagne gevoerd om alle dierproeven te beëindigen en de wreedheid-vrije producten te bevorderen. Tot nog toe hebben 55 landen de belofte gemaakt dat ze de nieuwe wetgeving zullen ondersteunen. De organisatie heeft aangegeven dat een van hun volgende belangrijkste doelen China is, dat nog steeds dierproeven toepast voor cosmetische producten. Natuurlijk is voor de zoveelste keer Amerika de spelbreker en nietsontziend doen zij verder in plaats van als voorbeeld voor de wereld op te komen.
Er is echter wel hoop voor de US omdat de Food and Drug Administration meer en meer opkomt tegen het testen op dieren. Het is moeilijk om een ​​duidelijk overzicht te krijgen over hoeveel dieren er per jaar eigenlijk worden getest omdat er geen statistieken over bestaan en omdat er in de meeste landen geen specifieke regulering bestaat.
Een ruwe schatting is dat er zeker honderdduizenden dieren per jaar sterven alleen al in de Verenigde staten. Aan de hand van een persoonlijk onderzoek kwamen wij om en bij de 68.000.000 dieren per jaar.
Er worden voor dierproeven voornamelijk katten, honden, muizen, ratten en konijnen gebruikt, maar ook veel apen.
Dierproeven bestaan meestal uit het testen en ondergaan van hevige blootstelling van pijn door middel van irriterende toxische middelen.

Dierproeven staat voor onmenselijk ondraaglijke pijnen ondergaan.

Alle experimenten zijn wreed, pijnlijk en onnodig.  Zo giet men o.a druppels chemicaliën in de ogen van konijnen om een ​​product te testen op gevoeligheid. Vaak is het ook gebruikelijk om handmatig chemische stoffen in de longen te pompen of in de magen van honden, katten, ratten en andere dieren alleen al om de reacties te zien. De dieren sterven een verschrikkelijke dood en krijgen epileptische aanvallen, verlamming, diarree en bloedingen.
De “Acute huidtoxiciteit” bestaat eruit dat er een stof op de geschoren huid wordt geplaatst van een rat, cavia of konijn. De tests zijn bedoeld om erachter te komen hoeveel stof er nodig is om de de helft van de dieren te doden binnen de twee weken. Dierproeven zijn zinloos en eender welk experiment heeft geen enkel nut. Meer dan de helft van alle proefdieren sterft binnen de drie weken. Wanneer de dieren niet sterven tijdens dierproeven worden ze ofwel gedood of hergebruikt in het volgende experiment. Zo gebruikt men zelfs drachtige dieren om te testen of er eventueel een geboorteafwijking kan ontstaan na een of andere chemische test.
Aan al deze zinloze tests komt er gelukkig een eind en dat is een overwinning voor de dieren maar ook voor de mensheid. Nu maar hopen dat de rest van de wereld zal volgen en dat we dierproeven wereldwijd kunnen stopzetten!

aap 150x150 Europa verbiedt dierproeven voor cosmetica

Alternatieven voor dierproeven

Er zijn letterlijk honderden tests beschikbaar die veel goedkoper kunnen worden uitgevoerd dan dierentests. Bedrijven als EpiSkin, EpiDerm, en SkinEthic hebben de technologie ontwikkeld om kunstmatig menselijke huid na te maken. We kunnen ook perfect tests uitvoeren op menselijk bloed, want er zijn genoeg vrijwilligers die bloed afstaan voor onderzoek.
Er zal in de toekomst ook meer met organen van slachtvee worden gewerkt om cosmeticatests uit te voeren. Op die manier zullen alle dierproeven gereduceerd worden en weldra tot het verleden behoren.
De directrice van Cruelty Free International, Michelle Thew, zei: “Dit is een historische gebeurtenis en het resultaat van meer dan 20 jaar campagne voeren. Nu zullen we onze vastberadenheid en visie verder uitbouwen en ijveren voor een wereldwijd verbod, te beginnen met China, waar dierenrechten onbestaande zijn”.
Dieren worden in de media al te vaak genegeerd en hun lot is uitzichtloos.
Veel mensen kunnen het niet aan om de realiteit onder ogen te zien en op die manier geen verantwoordelijkheid te moeten dragen.

Draag uw steentje bij

Ook u kunt meedoen op verschillende manieren. Teken petities of stuur mails naar congresleden tegen dierproeven en voor een strengere aanpak tegen dierenmishandeling.
Of neem, alvorens u een product aanschaft eerst eens een kijkje op sites waar u een overzicht krijgt van diervriendelijke producten, dus producten zonder voorafgaande dierproeven.
Vergeet niet dat iedere stem helpt en dat heeft deze doorbraak bewezen. Uw stem kan dus de wereld veranderen. Na ettelijke jaren van petities te tekenen worden wij eindelijk beloond voor alle moeite.
Het was niet zozeer moeite, maar veeleer het gevoel om nooit op te geven en te blijven geloven in het goede. Dieren hebben gevoelens en dieren kunnen niet opkomen voor zichzelf. Wij mensen zijn de enigen die iets kunnen veranderen aan hun vaak erbarmelijke leven. Wij zijn van doorslaggevend belang. Iedere stem telt! Met de stopzetting van dierproeven is een stap in de goede richting gezet. Een grote stap en een historisch moment voor de mensheid!

Websites met diervriendelijke producten, dus zonder dierproeven

Proefdiervrij.nl
Niet getest op dieren
Diervriendelijke cosmetica

De beste en meest efficiënte petitiesites – dierproeven en dierenleed

The petitionsite
Change
Animals matter

 

 

Over de Auteur

Guido webpromo
http://diergeneesmiddelen.net

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo