Europese energie unie kan veel voordeel opleveren - Artikel Post - Artikel Marketing

Europese energie unie kan veel voordeel opleveren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 373 | Aantal woorden: 372 | Datum: | 0 commentaar

Een Europese commissie pleit voor een energie unie waar alle Europese landen bij aangesloten zijn. Zo zou er één beste energieleverancier kunnen komen voor iedereen.

De beste energieleverancier voor Europa

Een energie unie lijkt in eerste instantie een voordelig iets, echter is het niet zo makkelijk uit te voeren. De redenen voor een energie unie zou zijn om onafhankelijk te worden van bijvoorbeeld Russisch gas. Momenteel importeert Europe veel energie. Echter zou dit beperkt kunnen worden wanneer de Europese landen samen zouden gaan werken in een energie unie.

Zo produceert Spanje bijvoorbeeld veel zonne-energie, het jaarlijkse overschot zou binnen een unie eenvoudiger te verhandelen zijn, daarbij kan Spanje op hun beurt weer makkelijker aan kernenergie komen. Het nadeel van de unie is echter dat de huidige markt veel energieleveranciers kent. Om uit al deze leveranciers de beste energieleverancier te kiezen is al lastig genoeg voor alléén al een land als Nederland. Wanneer de energie unie heel Europa zou verenigen op het gebied van Energie zal dit nog onoverzichtelijker worden.

Baat bij een energie unie

Wanneer Europa voor een energie unie kiest zou dit tot wel 50 miljard euro per jaar kunnen besparen. Dit is een van de voornaamste redenen waarom een energie unie nodig is. Bovendien zal Rusland niet meer kunnen dreigen om de gaskraan dicht te draaien wanneer Europa zich verenigt en een goede energiemarkt neer zet.

Een energie unie zou tevens beter kunnen zijn voor het milieu. Een sterk land als Duitsland is bijvoorbeeld fel tegen kernenergie en richt zich volledig op duurzame en groene energie opwekken. Wanneer een energie unie zou ontstaan hebben zij een grote inspraak op wat wel en niet zou moeten gebeuren. Het is dus goed mogelijk dat een energie unie leidt tot een beter milieu aangezien de grootste landen binnen de EU vooruitstrevend zijn met duurzame energie.Over de Auteur

Sjoerd Hendriks schrijft dagelijks artikelen over het laatste energie nieuws. Daarbij richt hij zich tevens op de Telecom markt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo