Geef hond nooit chocolade - Artikelpost

Geef hond nooit chocolade

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 293 | Aantal woorden: 476 | Datum: | 0 commentaar

Geef honden nooit cacao. Meer dan 10 tien gram van het bruine goedje kan al fataal zijn voor de hond. Cacao bevat theobromine en cafeïne. Hoe donderder de chocolade, hoe meer theobromine bevat, dus steeds gevaarlijker voor de viervoeter. Dat betekent dat witte chocolade minder gevaarlijk is voor de hond dan de bruine, maar wees niet laconiek.

De hond heeft chocolade gegeten?!
Als jouw hond per ongeluk chocolade heeft gegeten, dan is het de zaak om met symptomen in de gaten houden of snel naar de dierenarts gaan om de maag leeg te pompen. Niet iedere hond reageert heftig na cacao inname. Twee tot 5 uur begint de hond symptomen te tonen. Het dier moet gaan braken, veel plassen, diarree en is rusteloos. Als de ademhaling omhoog gaat, hartslag stijgt en de hond voel warm aan dan wordt het zorgwekkend aan voor wordt hond. De hond kan epileptische aanvallen en hartritmestoornissen krijgen.

Twijfel over naar de dierenarts gaan?
Donkere chocolade:
Indien de hond meer dan 2 gram per kilogram lichaamsgewicht heeft opgegeten (20 gram voor een hond van 10 kg, 40 gram voor een hond van 20 kg, ...).

Melkchocolade:
Indien de hond meer dan 10 gram per kilogram lichaamsgewicht heeft opgegeten (100 gram voor een hond van 10 kg, 200 gram voor een hond van 20 kg, ...).

Hoe donkerder de chocolade, hoe gevaarlijker.

Wat gaat de dierenarts doen als de behandeling begint? De arts gaat bij de hond een zoutoplossing toedienen om de hond te laten braken zodat de inhoud uit de maag gaat. Daarna is het de zaak om de hond te monitoren op symptomen. Als de hond na een halve of hele dag beter voelt, geef hem dan hondenvoer zodat de hond zich kan aansterken.

Het kan net goed of fataal aflopen voor de hond. Wees daarom alert op aanwezig van chocolade in de buurt van dieren. Een hond kan zomaar een chocolade-pepernoot van de salontafel in de huiskamer opeten. Een kind met een stuk chocoladeletter in zijn of haar handen, kan zomaar een stukje geven aan de viervoeter. Zelfs bruine handen dat smerig is geworden door chocolade kan misschien te veel zijn.Over de Auteur

Fulltime blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo