Hey Google, hoeveel bespaar ik door het plaatsen van zonnepanelen op mijn dak? - Artikelpost

Hey Google, hoeveel bespaar ik door het plaatsen van zonnepanelen op mijn dak?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 426 | Aantal woorden: 495 | Datum: | 0 commentaar

Op dit moment is het nog niet gemakkelijk om online een schatting te krijgen van hoeveel je kan besparen door het plaatsen van zonnepanelen. Dit zal dan gemeten moeten worden door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van zonnepanelen. Google heeft een goed idee om hiervoor een oplossing te bedenken. Google bedacht namelijk project sunroof. Dit is een project waarbij alle informatie van satellieten gebundeld wordt, om zo vergaarde informatie in Google maps te laten zien.

Waarom is dit project gestart?

De zon is een hele grote energiebron die veel beter benut kan worden. Maar een klein deel van al deze energie wordt opgevangen en dat is jammer. Google zag dat zij met hun technologie al veel data kunnen verzamelen die handig is voor consumenten en gingen toen nadenken over de mogelijkheden. Zo kwamen zij op Project Sunroof. De online tool die hiervoor is ontwikkeld, kan op dit moment alleen gebruikt worden (in alle staten) van de VS, maar Google heeft plannen om dit project uit te rollen over de hele wereld. Dat zou hartstikke mooi zijn, want dan weet iedereen snel een indicatie hebben van hoeveel zij kunnen besparen. Hopelijk leidt dit tot meer gebruik van zonne-energie als groene stroom.

Drie stappen die je moet uitvoeren

Allereerst zul je jouw adresgegevens in moeten voeren. Zo kan er precies op jouw locatie gekeken worden, wat jij kan besparen. Stap 2 is dat je de sommige cijfers en voorkeuren door kan voeren om de analyse te verfijnen. Bijvoorbeeld wat je wil besparen en hoeveel zonnepanelen jij op je huis wil hebben. De laatste stap bestaat uit het ontvangen van mogelijke opties om te vergelijken.

Wat kun je allemaal als deze functie beschikbaar wordt in Nederland?

Nadat je jouw adresgegevens hebt ingevoerd gaat Google kijken naar de ligging van jouw woning. Met de tool kan het uitslag geven over het aantal zonuren en het aantal zonnepanelen dat op uw dak passen. Het houdt bij het schatten van het aantal zonuren rekening met verschillende factoren zoals de schaduw van bijvoorbeeld omliggende bomen en de ligging van uw dak. Er kan uiteindelijk een goede indicatie gegeven worden van hoeveel u op de lange termijn kan besparen. Reuze handig dus!

Niet wachten, maar gelijk beginnen met besparen?

Het duurt dus nog wel een tijdje voordat Google de tool kan introduceren in Nederland. Toch is dit niet erg. Een meting die uitgevoerd wordt door experts op het gebied van zonnepanelen is toch het beste. Zo kun jij al snel uitzoeken hoeveel voordeel je kan hebben van zonnepanelen in bijvoorbeeld Apeldoorn.Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo