FB pix Hoe je kunt tuinieren met kinderen in Amsterdam - Artikelpost

Hoe je kunt tuinieren met kinderen in Amsterdam

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 194 | Aantal woorden: 1120 | Datum: | 0 commentaar

Kleine tuin

Tuinieren is een leuke en leerzame activiteit voor kinderen. Je kunt samen met je kinderen planten kweken, bloemen plukken, groenten oogsten en dieren ontdekken. Tuinieren is ook goed voor de natuur en het milieu. Maar hoe kun je tuinieren met kinderen in Amsterdam? In deze stad heb je misschien niet veel ruimte of groen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om toch te genieten van tuinieren in Amsterdam. In dit artikel geven we je een aantal tips en ideeën om te tuinieren met kinderen in Amsterdam.

Maak een mini-tuin op je balkon of dakterras

Een van de makkelijkste manieren om te tuinieren met kinderen in Amsterdam is om een mini-tuin te maken op je balkon of dakterras. Je hebt niet veel ruimte nodig om een paar potten, bakken of kisten te plaatsen. Je kunt hier allerlei planten in zetten, zoals kruiden, bloemen, sla, aardbeien of tomaten. Je kunt ook een verticale tuin maken door plantenbakken aan de muur of het hek te hangen. Zo maak je optimaal gebruik van de hoogte en de zon.

Waarom een mini-tuin maken?

Het is leuk om samen met je kinderen de planten uit te kiezen, te zaaien, te verzorgen en te oogsten. Je kunt ze leren hoe planten groeien, wat ze nodig hebben en hoe ze smaken. Je kunt ook samen creatief zijn door de potten te versieren of zelf te maken van oude flessen of blikken. Zo maak je van je balkon of dakterras een gezellige en groene plek.

Hoe maak je een mini-tuin?

Om een mini-tuin te maken op je balkon of dakterras heb je niet veel nodig. Je hebt alleen wat potten, bakken of kisten nodig die geschikt zijn voor buiten. Je kunt ook zelf potten maken van oude flessen of blikken. Zorg ervoor dat er gaten in de bodem zitten voor de afwatering. Vul de potten met potgrond en meng er wat compost of mestkorrels doorheen. Kies planten die passen bij de grootte van de pot en de hoeveelheid zon die je hebt. Zaai de zaden volgens de instructies op de verpakking of plant de stekjes in de potgrond. Geef de planten regelmatig water en verwijder onkruid en dode bladeren. Geniet van je mini-tuin!

Ga naar een speeltuin met een moestuin

Een andere optie om te tuinieren met kinderen in Amsterdam is om naar een speeltuin met een moestuin te gaan. Er zijn verschillende speeltuinen in Amsterdam die een moestuin hebben waar kinderen kunnen meehelpen. Bijvoorbeeld:

  • Speeltuin De Waag op het Nieuwmarktplein
  • Speeltuin Gibraltar op de Haarlemmerweg
  • Speeltuin Het Woeste Westen in het Westerpark
  • Speeltuin Jeugdland in het Flevopark

In deze speeltuinen kunnen kinderen niet alleen spelen, maar ook leren over tuinieren. Ze kunnen samen met andere kinderen en begeleiders zaaien, wieden, water geven en oogsten. Ze kunnen ook proeven van de verse groenten, fruit en kruiden die ze zelf hebben gekweekt. Zo leren ze waar hun eten vandaan komt en hoe lekker dat is.

Waarom naar een speeltuin met een moestuin gaan?

Naar een speeltuin met een moestuin gaan is een leuke manier om te tuinieren met kinderen in Amsterdam. Je kunt er samen met andere kinderen en volwassenen tuinieren en leren. Je kunt er ook nieuwe vrienden maken en plezier hebben. Bovendien is het goed voor de natuur en het milieu. Je helpt mee om de stad groener en gezonder te maken.

Hoe vind je een speeltuin met een moestuin?

Er zijn verschillende speeltuinen met een moestuin in Amsterdam. Je kunt ze vinden op internet of in de buurtkrant. Je kunt ook rondvragen bij andere ouders of kinderen. Sommige speeltuinen hebben een vaste dag of tijd waarop je kunt meehelpen in de moestuin. Andere speeltuinen zijn vrij toegankelijk en je kunt zelf kiezen wanneer je wilt tuinieren. Vraag altijd eerst aan de begeleiders of je mag meedoen en wat de regels zijn.

Doe mee aan een workshop of cursus tuinieren voor kinderen

Als je meer wilt leren over tuinieren met kinderen in Amsterdam, kun je ook meedoen aan een workshop of cursus tuinieren voor kinderen. Er zijn verschillende organisaties die workshops of cursussen aanbieden voor kinderen van verschillende leeftijden. Bijvoorbeeld:

  • De Hortus Botanicus in de Plantagebuurt
  • De Botanische Tuin Zuidas bij de Vrije Universiteit
  • De Buurtboerderij Ons Genoegen in het Westerpark
  • De Stadskwekerij Osdorp in Nieuw-West

In deze workshops of cursussen leer je samen met je kinderen meer over tuinieren, planten, dieren en natuur. Je krijgt praktische tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan. Je kunt ook leuke activiteiten doen, zoals zaadbommen maken, insectenhotels bouwen of bloemenkransen vlechten.

Waarom meedoen aan een workshop of cursus tuinieren voor kinderen?

Meedoen aan een workshop of cursus tuinieren voor kinderen is een goede manier om meer te leren over tuinieren met kinderen in Amsterdam. Je kunt er samen met je kinderen nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Je kunt er ook inspiratie opdoen voor je eigen tuin of balkon. Bovendien is het leuk om samen met andere ouders en kinderen te tuinieren en te leren.

Hoe vind je een workshop of cursus tuinieren voor kinderen?

Er zijn verschillende organisaties die workshops of cursussen tuinieren voor kinderen aanbieden in Amsterdam. Je kunt ze vinden op internet of in de agenda van de organisaties. Je kunt ook rondkijken bij de locaties waar de workshops of cursussen worden gegeven. Sommige workshops of cursussen zijn gratis, andere kosten geld. Sommige workshops of cursussen zijn eenmalig, andere duren meerdere weken of maanden. Kies een workshop of cursus die past bij je interesse, budget en agenda.

Tot slot

Tuinieren met kinderen in Amsterdam is niet alleen mogelijk, maar ook heel leuk en leerzaam. Je kunt op verschillende manieren tuinieren met kinderen in Amsterdam, zoals een mini-tuin maken op je balkon of dakterras, naar een speeltuin met een moestuin gaan of meedoen aan een workshop of cursus tuinieren voor kinderen. Zo kun je samen met je kinderen genieten van de natuur, het milieu en het eten in de stad.Over de Auteur

John Doefer, 1996

John Doefer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo