Hoe kan ik mijn hond even lekker laten afkoelen bij warm weer? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe kan ik mijn hond even lekker laten afkoelen bij warm weer?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 169 | Aantal woorden: 452 | Datum: | 0 commentaar

Het kan voorkomen dat jouw hond zich niet zo lekker voelt doordat het erg warm is. Je ziet dat vaak als hij zich niet snel voortbeweegt of hard hijgt. Zorg dan dat jouw hond verkoeling krijgt, want dit zijn verschijnselen van oververhitting. Vooral na een grote inspanning zoals een eind meerennen met de fiets kan hiertoe leiden. Waarom een hond gevoelig is voor warmte en wat je kan doen om overhitting te voorkomen lees je in dit artikel.

Waarom hebben honden meer last van warmte dan mensen?

Honden hebben vaak nog wel een aardige vacht waardoor zij al meer last van de warmte hebben. Maar de grootste reden is dat honden niet zweten als mensen. Honden kunnen alleen afkoelen door te hijgen en door de warmte af te voeren via hun voetzooltjes onder hun pootjes. Extra verkoeling is daarom in sommige gevallen nodig als de hond de nodige inspanning doet met warm weer.

Tips voor fijne verkoeling

Een koelband bandana, koelhalsband of koelmat kan een goede oplossing zijn om te zorgen voor verfrissing. Zij werken ongeveer hetzelfde. Als eerste is de bedoeling dat je ze in koud leidingwater legt. Vervolgens zal er een bepaalde gel vrijkomen dat de warmte van de hond snel op kan nemen. Vervolgens kun je deze verkoelende producten 2 à 3 dagen gebruiken voordat je het proces weer moet herhalen om de werking te behouden. Dit kost wel wat tijd en daarom is er nu ook een koelmat die werkt op basis van lichaamsdruk waardoor je geen koud water nodig hebt. Dat scheelt mooi wat tijd. Een andere mogelijkheid is om de hond gebruik te laten maken van klein zwembadje. Zo kan de hond lekker even zijn pootjes hierin koelen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van dierenwinkel Siekmanshop in Emmen.

Tips om jouw hond minder te hoeven koelen

Wil je voorkomen dat jouw hond het te warm heeft? Check van tevoren of het warm gaat worden zodat je maatregelingen kan nemen. Het is een goede optie om vroeg of laat te gaan wandelen of juist te wandelen op een plek met veel schaduw. Zorg dat je de volle zon zo veel mogelijk vermijdt. Ga in de middag daarom maar een klein blokje om en s’ochtends en s’avonds langer. Zorg dat de hond altijd genoeg te drinken heeft.Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[240 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo