FB pix Hondenvoer - Artikelpost

Hondenvoer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1086 | Aantal woorden: 362 | Datum: | 0 commentaar

Hondenvoer is er in veel verschillende soorten. Zo kunt u bijvoorbeeld hondenvoer kopen speciaal voor de puppy, volwassen of senior hond. Meestal is er ook nog sport, light en hondenvoer voor gevoelige honden. Het aanbod is zo divers omdat iedere hond gewoon een andere voedingsbehoefte heeft. Hieronder worden de verschillende soorten hondenvoer nog wat verder uitgelicht.

Puppy voer
Wanneer een hond klein is bevindt het zich in de belangrijkste fase van het leven. De hond moet in deze levensfase natuurlijk uitgroeien tot een sterke volwassen hond. Het is belangrijk om in deze levensfase te kiezen voor het juiste hondenvoer. Voor een puppy is er speciale puppy voeding beschikbaar die alle juiste ingrediënten bevatten.

Volwassen voer
Een volwassen hond heeft  een uitgebalanceerde voeding nodig. Het hondenvoer van een volwassen hond bestaat bevat alle benodigde eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen om optimaal te functioneren.

Senior
Oudere honden zijn vaak minder actief en hebben daarom ook minder eiwitten en vetten nodig. Meestal is de hondenvoeding voor een senior hond hetzelfde als dat van een hond met overgewicht. Beide types hondenvoer hebben een verlaagde dosis eiwitten en vetten.

Sport
Ook honden hebben speciale sportvoeding nodig als ze actief zijn in bijvoorbeeld een speciale taak. Of gewoon op een dag heel veel bewegen. Dit hondenvoer heeft extra eiwitten en vetten voor een goed herstel van de spieren en leveren ook extra energie.

Light
Het light hondenvoer is eigenlijk hetzelfde als het senior hondenvoer. Deze light voeding heeft ook een verlaagde dosis eiwitten en vetten.

Gevoelige hond
Gevoelige honden hebben behoefte aan licht verteerbare hypoallergenen voeding. Deze voeding is vaak speciaal samengesteld voor dit type hond. Deze voeding bestaat vaak uit licht verteerbare ingrediënten.

Over de Auteur

Interessante artikelen over honden

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo