Houtworm voorkomen? Dat kan met deze tips! - Artikelpost

Houtworm voorkomen? Dat kan met deze tips!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 304 | Aantal woorden: 1305 | Datum: | 0 commentaar

Je hebt ongetwijfeld weleens van houtworm gehoord. Dit ongedierte houdt zich schuil in houten objecten en kan hier behoorlijk wat schade aanrichten. Het zijn met name de larven die voor de problemen zorgen. Zodra zij uit hun ei komen, vreten ze zich namelijk een weg door het hout. Hierdoor kan de stevigheid van hout behoorlijk verminderen. Houtworm komt overigens op allerlei plekken voor. Het ongedierte kan onder meer in brandhout voor jouw kachel zitten, maar ook in houten meubels, zoals kasten of (eet)tafels. Daarnaast duikt houtworm ook vaak op in de houten gordingen die jouw dak dragen. Wanneer je last hebt van houtworm, ga je over tot bestrijding. Voorkomen is echter beter dan genezen. Daarom geven wij jou hieronder een aantal tips om houtworm te voorkomen.

Behandel hout met benzine of petroleum
Vormt hout een belangrijk materiaal in jouw woning? Dan is jou er ongetwijfeld veel aan gelegen om het ongedierte op afstand te houden. Je kunt er in dat geval voor kiezen om hout te behandelen met benzine of petroleum. Deze twee middelen zorgen ervoor dat houtworm het hout niet in komt. Zit er reeds houtworm in een houten object? Dan heeft behandeling met benzine of petroleum geen zin. Beide middelen zorgen er namelijk alleen voor dat houtworm uit de buurt blijft. Benzine en petroleum werken niet om houtworm te bestrijden.

Lak, was en beits kunnen ook helpen
Heb je geen benzine of petroleum in huis? Of lijkt het je gewoon geen goed idee om jouw houten objecten er mee te behandelen? Niet getreurd, want je hebt nog meer mogelijkheden. Zo kun je de gordingen van jouw dakconstructie bijvoorbeeld ook behandelen met lak, was of beits. Net als bij benzine en petroleum geldt hier ook dat het geen zin heeft om het hout te behandelen wanneer het ongedierte al aanwezig is. Lak, was en beits dringt namelijk niet door tot in de kern van het hout, waardoor larven en eitjes in leven blijven. Heb je nog geen houtworm? Dan kan behandeling met lak, was of beits wel degelijk nuttig zijn. Houtworm laat jouw houten objecten in dat geval links liggen.

Laat hout niet nat worden
Houtworm duikt geregeld op in de buurt van vochtig hout. Heb je brandhout voor in jouw kachel buiten liggen? Zorg er dan voor dat dit goed droog blijft. De boktor, de kever die de eitjes legt waaruit de houtworm voortkomt, begeeft zich namelijk graag in de buurt van vochtig hout. Zij leggen hier hun eitjes ook in, wat de kans op houtworm een stuk groter maakt. Indien je dit hout naar binnen haalt om binnenkort te verbranden in de kachel, haal je dus ook de houtworm in huis. Dit voorkom je door haardhout goed droog te houden.

Is er sprake van houtworm?
Vermoed je dat er reeds houtworm aanwezig is in houten objecten in jouw woning? Dan is het goed dit eerst te checken. Dit kan betrekkelijk makkelijk. Je hoeft namelijk alleen maar een aantal eikels in de buurt van het houten object te plaatsen. Houtworm is namelijk dol op eikels. De geur van deze vrucht lokt het ongedierte uit zijn hol. Zie je binnen de kortste keren dat de eikels kleine gaatjes bevatten? Dan zit het er dik in dat je inderdaad al te maken hebt met houtworm. Wacht in dat geval niet, maar ga direct over tot bestrijding. Zodoende kun je de schade die het ongedierte aanricht mogelijk nog beperken.

Hoe houtworm bestrijden?
Is er houtworm aanwezig in jouw woning? Dan kies je er mogelijk voor om het ongedierte zelf te bestrijden. Dit kan, maar vaak levert dit niet het gewenste resultaat op. De larven en de eitjes blijven namelijk vaak buiten beschouwing bij het bestrijden van houtworm. Hierdoor keert de overlast door het ongedierte binnen de kortste keren weer terug. Hier zit je niet op te wachten, want de schade wordt zodoende ook alsmaar groter en groter. Daarom doe je er goed aan bestrijding van houtworm over te laten aan een professionele bestrijder. Hij impregneert het hout met een vergif. Hierdoor sterft niet alleen de houtworm zelf, maar worden ook larven en eitjes bestreden. Zoek je nog iemand die de houtworm in jouw woning direct te lijf kan gaan? Neem dan eens een kijkje op https://bestrijdingsservice.nl/. Deze professionele bestrijders zorgen ervoor dat houtworm binnen de kortste keren verdwenen is uit jouw woning!

Over de Auteur

Als ongedierte bestrijder schrijf ik graag artikelen over het bestrijden van ongedierte. In dit artikel gaat het over houtworm bestrijden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo