Huisdierenverzekering vergelijken voor de beste dierenverzekering
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: TCGK | Via Artikel Post
Gezien: 306 |
Aantal woorden: 730 |
Datum: Tue, 26 Jul 2022 |
0 commentaar
Voor je huisdier wil je natuurlijk de beste zorg! En kosten van een dierenarts kunnen al snel oplopen. Om deze kosten op te vangen is er gelukkig een huisdierenverzekering. Een huisdierenverzekering is als het ware een zorgverzekering voor je trouwe viervoeter. Met een huisdierenverzekering vang je de hoge kosten van een dierenarts behandeling op. Hierdoor kom je niet voor onvoorzienbare verrassingen te staan. Een huisdierenverzekering is niet verplicht. Een huisdierenverzekering heeft verschillende voordelen:
- Geen hoge kosten: Huisdier behandelingen bij een dierenarts worden steeds beter en verder doorontwikkeld. Deze kosten worden doorberekend aan jouw als klant. Daarnaast zijn er natuurlijk nog kosten voor het concult en de behandeling. Een dierenverzekering vangt deze hoge kosten (deels) op.
- Geen financiële zorgen: Als je dierenarts kosten zelf moet betalen kan dit in sommige situaties ervoor zorgen dat je minder snel naar de dierenarts gaat, de kosten kunnen al snel hoog oplopen. Als je wel een huisdierenverzekering hebt wordt de drempel om een bezoek aan de dierenarts te brengen kleiner. Je huisdier is verzekerd en je hoeft niet bang te zijn dat je een flinke factuur krijgt die je zelf moet betalen.
- Onverwachte zaken worden vergoed: Je hoeft geen geld meer opzij te zetten om eventuele dierenarts behandelingen zelf te kunnen betalen. Onverwachte zaken worden vergoed door de dierenverzekering. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan artrose bij een hond of als je kat een pootje breekt. Een operatie kan in dat soort gevallen al snel over de €1000 euro oplopen. Een huisdierenverzekering vergoedt dit! Veel zaken worden vergoed, denk aan een bloedonderzoek, een CT-scan of een röntgenonderzoek. Uiteraard is dit afhankelijk van het type verzekeringspakket wat je afsluit.
Als je een huisdierenverzekering af wilt sluiten is het van belang om goed te vergelijken. Je kunt namelijk flink wat kosten besparen. Daarnaast kun je de huisdierenverzekering aanpassen op jouw persoonlijke omstandigheden aangepast op jouw huisdier. De beste huisdierenverzekering bestaat dus eigenlijk niet. Je kunt het beste een huisdierenverzekering vergelijken. Je ziet zo per verschillende verzekeraar welke zaken verzekerd zijn en wat je maandelijkse premie wordt. Hou wel rekening met onderstaande zaken:
- Eigen risico: Bij een huisdierenverzekering is er altijd sprake van eigen risico, net zoals de zorgverzekering bij mensen. Het eigen risico verschilt vaak per verzekeraar en is afhankelijk van het verzekeringspakket wat je kiest. Het eigen risico kan een vast bedrag zijn of een bepaald percentage van dierenartsnota.
- Premie: De hoogte van de premie is afhankelijk van het financiële risico dat je wilt nemen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je huisdier zoveel mogelijk verzekerd is dan wordt de premie ook hoger. Je hebt dan wel minder financiële risico’s. Je kunt ook voor een lagere premie gaan maar dan zal je waarschijnlijk zelf bij moeten betalen over een behandeling.
- Maximaal verzekerd bedrag: Een dierenverzekering is niet oneindig. Kijk goed naar het maximale bedrag dat op jaarbasis vergoedt wordt. Kijk hierbij ook naar welke behandelingen of medicijnen vergoed zijn en welke niet.
- Leeftijd, ras, gewicht, geslacht: Leeftijd, ras, geslacht en gewicht spelen ook een rol in de hoogte van je dierenverzekering. Het ene ras heeft meer kans op bepaalde aandoeningen dan het andere ras. Dit geldt ook voor leeftijd en gewicht, hoe ouder of zwaarder je huisdier is hoe groter de kans dat er mogelijk gezondheidsproblemen ontstaan. Ook hebben vrouwtjes grotere kans op gezondheidsproblemen, vrouwtjes kunnen bijvoorbeeld zwanger worden.
- Verzekering pakket: De behandelingen die vergoedt worden via een huisdierenverzekering kunnen verschillend zijn. Uitgebreidere pakketten vergoeden meer, denk hierbij aan vaccineren en elleboogproblemen. Ook zijn er vaak nog aanvullende opties zoals sterilisatie of castratie, gebitsbehandelingen, behandeling van heupen/ellebogen en chemotherapie.
Over de Auteur
Ik informeer je graag over verschillende zaken zoals gezondheid en dieren.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen