Jack Russell temperament & eigenschappen - Artikel Post - Artikel Marketing

Jack Russell temperament & eigenschappen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 499 | Aantal woorden: 602 | Datum: | 0 commentaar

Jack Russell Elvis BallHet temperament van de Jack Russell Terrier moet de meest belangrijke eigenschap zijn, die bepalend is of u dit ras kiest als onderdeel van uw gezin. Het is een lieve en knuffelige hond en houdt ervan om met zijn baasje te spelen. Hij is loyaal en toegewijd aan zijn familie en is een geode waakhond. Hij houdt ervan om bij mensen in de buurt te zijn en kan een goede metgezel voor kinderen zijn.

Er zijn echter wat kenmerken van het ras die u wel in overweging moet nemen:

Deze honden zijn erg zelfverzekerd en als de meeste terriers kunnen ze erg onafhankelijk en eigenwijs zijn. Dit betekent dat ze al vanaf jonge leeftijd strak gehouden moeten worden en hij goed getraind moet worden om zijn positie in het gezin te accepteren. Geef hem een vinger en hij neemt de hele hand.

Jack Russell terriers kunnen ook vrij agressief doen tegen andere honden. Ze denken dat ze groter zijn dan ze in werkelijkheid zijn en zullen bij een ruzie zeker de uitdaging aangaan met een veel grotere hond. Wees daarom erg voorzichtig en neem niet zomaar een Jack Russell als u als een hond heeft. Dit agressieve gedrag kan worden voorkomen als u uw Jack Russell Terrier socialiseert als hij nog jong is (gedegen socialisatie training is essentieel voor elke jack Russell)

Ze kunnen ook erg beschermend zijn op dingen waarvan ze denken dat het van hun is. Of het hun baasje, hun bal of hun slipper is, ze kunnen agressief worden als hun bezit wordt bedreigd, ook hier geldt weer dat socialisatie en training dit kan helpen voorkomen.

Deze honden hebben meer dan nodig dan twee keer per week te worden uitgelaten. Ze hebben veel beweging en ruimte om te rennen nodig en moeten overmatige energie verbranden. Jack Russell terriers zijn erg goed aangelegd voor hondensporten, zoals flyball en behendigheidstraining. Als ze niet de beweging krijgen die ze nodig hebben, kunt u verwachten dat ze dingen rondom het huis gaan kapot maken.

Jack Russell Terriers hebben de neiging om aan de haal te gaan en een hek of schutting is geen overbodige luxe als u niet wilt dat hij het op een lopen zet.  Ze kunnen klimmen en kunnen wel 1,5 meter hoog springen. Ze houden ook erg van graven en kunnen dus ontsnappen onder het hek of schutting door.  Zorg dat er geen ontsnapping mogelijk is in het belang van u en in het belang van uw hond.

Bedenk dus goed als u dit ras wilt introduceren in uw gezin. Overweeg de voor- en nadelen en neem een weloverwogen beslissing. Wilt u veel plezier hebben van deze hond dan is een Jack Russel opvoeden essentieel. Geeft u niet de juiste opvoeding dan wordt deze hond al snel uw grootste nachtmerrie.

Voor meer Jack Russel opvoedtips bezoekt u onderstaande website.Over de Auteur

http://jackrusselopvoeden.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo