Kansen voor de hoveniersbranche - Artikelpost

Kansen voor de hoveniersbranche

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 304 | Aantal woorden: 453 | Datum: | 0 commentaar

Hovenier is een van de ambachten die gelukkig niet snel verdwijnen zal. Er wordt in deze branche wel gebruik gemaakt van machines en gereedschap, maar zonder vakmensen krijg je geen mooie tuin. Dit artikel is een ode hoveniers en een roep naar meer. Meer, want de branche kan wel wat arbeidskrachten gebruiken.

Hovenier was alleen voor de elite

Een hovenier is niet per se nodig. Een bakker is bijvoorbeeld belangrijker aangezien hij brood bakt. Een tuin onderhouden hoeft niet, het is wel mooi. Vroeger konden alleen mensen van adel, rijke kooplui of royals een hovenier veroorloven. Vaak hadden ze een hovenier in dienst om de tuinen te aan te leggen en te onderhouden. Een mooie onderhouden tuin laat zien dat het je financieel voor de wind gaat.

Van hoveniers onderweg naar alleskunner

Rond 1800 kreeg Zwolle en Groningen een stadshovenier. Van daaruit heeft de algemene hovenier de ambacht steeds veelzijdiger opgesteld. Diverse beroepen vloeiden voort uit het beroep hovenier. Beroepen die we vandaag nog steeds terug zien. Kennis die toen is opgedaan, wordt vandaag de dag nog gebruikt. In die tijd al ontstonden bloemisten, boomverzorgers, kwekers en interieurbeplanters.

Hoveniers vandaag de dag

Vandaag zie je steeds meer hoveniersbedrijven opkomen. De één specialiseert zich in aanleg en de ander in onderhoud. Toch oefen je bij de aanleg van tuinen eigenlijk meerdere functies uit. Zo ben je timmerman, metselaar en grondwerker. Daarnaast moet je verstand hebben van allerlei materialen om mensen te kunnen voorzien van een goed en passend advies. Kennis van elektronica en loodgieterswerk is ook handig om te weten. Hoveniers zijn alleskunners. Op zoek naar een hoveniersbedrijf in Meppel?

Kansen in de branche

Ik kan van alles een beetje is eigenlijk net niks. Een marketingbureau focust niet op iedereen maar kiest een specifieke doelgroep. Focus. Er liggen nog zat kansen in de hovenierswereld. Zo is het in de eerste plaats moeilijk om alleskunners te vinden. Mocht je een alleskunner vinden? Dan zal deze minder goed zijn dan zal deze een minder goede timmerman zijn dan een timmerman. De branche is op zoek naar nieuwe arbeidskrachten. Wellicht een idee om je team hoveniers aan te vullen/samen te stellen met grondwerkers, machinisten, timmermannen van beroep? Specialisatie leidt tot een nog beter resultaat.Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[106 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo