Kies de juiste riem en halsband voor de hond - Artikelpost

Kies de juiste riem en halsband voor de hond

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 461 | Aantal woorden: 627 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn allerlei soorten riemen en halsbanden te koop voor je hond. Deze blog helpt je op weg om de juiste keuze te maken.

Een geschikte riem
Een nieuwe pup krijgt vaak als eerst een nylon halsband met een korte lijn van dezelfde stof. Een lijn van 1 tot 1,5 meter is doorgaans prima. Hiermee kan je goed wandelen en tegelijkertijd de puppy meteen trainen. Zorg er wel voor dat de riem goed vast zit aan de halsband en niet los kan schieten. EzyDog verkoopt kwalitatief goed spul. Schaf zeker geen strop halsband aan voor een pup. Deze is niet geschikt voor jonge honden.

Je kan ook voor een uitrollijn kiezen. Hou er wel rekening mee dat je zo niet je puppy kan leren dat hij of zij niet aan de riem mag trekken. Er wordt daarom aanbevolen om te beginnen met en vaste lijn zodat de pup leert om netjes te lopen zonder te trekken. Met een normale riem is er meer controle en deze is tevens verplicht bij een puppytraining. Op termijn kan de vaste lijn verruild worden voor de uitrol variant.

De juiste halsband
De juiste halsband moet vooral comfortabel zitten voor de hond. Nylon en leer zijn populair en zitten vaak goed. Zorg ervoor dat de halsband genoeg speling heeft rondom de nek. Hou twee vingers ruimte als maatstaaf. Check ook nog even of de halsband niet kan gaan snijden in de nek.

Mocht je een hond hebben die veel trekt dan is een hondentuigje wellicht een optie. Dit vangt deels de klap op van de nek van je hond. Een hondennek is vergelijkbaar met een mensennek dus zorg ervoor dat deze zo min mogelijk klappen krijgt. Daar is een hond niet tegen bestemd. Kijk voor meer informatie op
blog van EzyDog over hondentuigjes.

Over de Auteur

Na haar studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam is Lisa in de online marketing branche terecht gekomen. Ze werkt momenteel als Junior Content Marketeer en schrijft over allerlei onderwerpen die haar boeien en actueel zijn. Van duurzaamheid en gezond eten tot psychologie en de natuur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo