FB pix Kippenhok maken - Artikelpost

Kippenhok maken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1656 | Aantal woorden: 400 | Datum: | 0 commentaar

In de afgelopen jaren is er veel discussie geweest over het houden van kippen in legbatterijen. Het is dan ook niet vreemd dat de supermarkten in de toekomst alleen nog maar eieren van scharrelkippen willen gaan verkopen. En zo is het maar net... Kippen verdienen net als andere dieren de ruimte om gezond te kunnen leven. Dit geld voor industriele kippen als voor de kippen in je eigen achter tuin.

Ds wat nu als je zelf thuis kippen wilt houden...

Kippen houden kan een leuke bezigheid zijn en heeft vele voordelen. Deze dieren helpen je bij het verwerken van je etens resten, ze voorzien het gezin van voedsel bijvoorbeeld in de vorm van eieren en ze zorgen voor goede mest die je kunt gebruiken in je tuin en ze bestrijden ongedierten.

Maar voordat je kippen kunt houden moet je een kippenhok maken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een kant en klaar kippenhok te kopen maar zelf een maken is als je het mij vraagt leuker. Maar voordat je hiermee begint zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

- Hoeveel kippen wil je gaan houden?
- Welk ras ga je nemen?

Deze twee factoren zijn belangrijk om te bepalen hoe groot je ren en je kippenhok moet worden. Als je wilt weten hoeveel M2 kippen (afhankelijk van het formaat) nodig hebben om zonder stress te kunnen leven kijk dan HIER.

Ook kun je er kijken welke goedkope of gratis materialen je kunt gebruiken die je waarschijnlijk al binnen hand berijk hebt als je eens goed rondkijkt in de schuur of om het huis.

Dus kippen houden kan een leuke bezigheid zijn. Het kost een klein beetje werk om ermee te beginnen, maar zodra de kippenren klaar is kun je hier jarenlang profijt van hebben...

 

Over de Auteur

Kippenhokmaken.org is een informatieve website over kippen en het maken van kippenhokken. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om snel en goedkoop een gepersonaliseerd kippenhok te maken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo