Konijnenhok kopen - Wat is belangrijk? - Artikelpost

Konijnenhok kopen - Wat is belangrijk?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 377 | Aantal woorden: 407 | Datum: | 0 commentaar

Hebben jullie besloten een konijn aan te schaffen? Ook een konijn wil een veilig thuis. Zoek een konijnenhok uit waar het konijn lekker de ruimte in heeft om te spelen.

Konijnen zijn sociale dieren, ze vinden het niet leuk om alleen in een hok opgesloten te worden. Je kan konijnen het best met meerdere dieren bij elkaar zetten, dit hoeft niet per se een konijn te zijn. Waar het om draait is dat de diertjes niet alleen zijn.

Konijnenhok kiezen – Belangrijke punten

Het belangrijkste is dat een konijn lekker de ruimte heeft. De konijntjes rennen en springen graag. In een klein hokje gaat dit uiteraard niet. Wanneer je de dieren buiten wilt houden, is het nodig om een deel van het hok overdekt te maken. De konijnen moeten namelijk voor de zon en regen kunnen schuilen. Daarbij komt dat de konijnen ziek kunnen worden als de pootjes continu nat zijn. Zorg er daarom altijd voor dat er een overdekt plekje in het hok zit voor de konijnen.

Misschien niet het leukste, maar wel belangrijk: kies voor een konijnenhok waar je makkelijk alles kan schoonmaken. Een hok moet minstens eenmaal per week schoongemaakt worden. In de zomer is het aan te raden om dit vaker te doen, zodat er geen vliegen op de konijnen afkomen. Deze kunnen ziektes overbrengen.

Naast de huisvesting is ook voeding en verzorging belangrijk. Qua voeding is het belangrijk dat konijnen altijd hooi tot hun beschikking hebben. Doordat konijnen planteneters zijn hebben zij behoeft aan vezels. Zorg dat het hooi altijd goed aangevuld is, ook als je gaat slapen.

De verzorgingsmaatregelen die je moet nemen verschillen per konijn. Let er altijd goed op dat de tandjes en nageltjes niet te lang worden. Konijnen met lang haar moeten geknipt worden en regelmatig geborsteld. Anders krijgen de konijnen een vacht vol klitten.

Wil jij meer informatie over een konijnenhok? Neem een kijkje op de website of neem contact op.Over de Auteur

Toen mijn dochter eindelijk haar zin kreeg en een konijn uit mocht kiezen was ze door het dollen heen. Echter was het uitzoeken van een goed konijnenhok nog niet zo makkelijk.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[304 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo