Kweekpotten - Uw tuin vol bloemen en planten - Artikel Post - Artikel Marketing

Kweekpotten - Uw tuin vol bloemen en planten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gerardkempers
Gezien: 286 | Aantal woorden: 411 | Datum: Thu, 14 Sep 2017 | 0 commentaar

Baalt u er ook van dat u maar in een beperkte tijd zaden kan kweken? Geniet u het liefst het hele jaar door van uw vers geteelde groenten? Door kweekpotten te gebruiken hoeft u niet meer op het juiste seizoen te wachten.

Kweekpotten kunt u gebruiken voor verschillende soorten tuinplanten, vaste planten en zelfs voor bomen. Het voordeel van het gebruiken van kweekpotten is dat planten minder stress ervaren bij het overpotten. Hierdoor groeien de planten sneller door in hun nieuwe omgeving. Ook zorgt de kweekpot ervoor dat de wortels van de planten zo intact mogelijk blijven wanneer zij uit de pot worden gehaald. Daarbij hoeft u niet meer te wachten tot het planseizoen, de kweekpotten zorgen ervoor dat de plant het hele jaar door, behalve als het vriest, gekweekt kan worden.

Weetje van de week:

Als u orchideeën wil planten, dan maakt u gebruik van een transparante kweekpot. De orchideeën hebben veel licht nodig, ook de wortels. Vandaar dat de plastic potjes doorzichtig zijn.

Kweekpotten zijn er in allerlei soorten en maten. Voor grotere planten zijn er de welbekende zwarte kweekpotten met drainagegaten. Deze gaten zorgen ervoor dat overtollig water weg kan stromen zodat de plant niet ‘’verdrinkt.’ Deze potten zijn er in verschillende formaten, van 11 tot 18 liter inhoud.

Wil u zaadjes gaan potten? Dan kunt u gebruik maken van zaai- of stekpotjes. Dit zijn kleine kweekpotten van 6 tot 9 cm hoog. Het voordeel is dat de plant met pot en al in de grond kan worden geplaatst. Op deze manier zorgt u ervoor dat het wortelgestel van de plant niet beschadigd.

Bij De Hobbytuinder.nl vindt u alles wat u nodig heeft voor een prachtige tuin. Van planten tot groenten en fruit, hier bent u aan het juiste adres. Voor advies over planten, kweekpotten en zaden neemt u contact op met een van de medewerkers.Over de Auteur

Het telen van groenten en fruit is een grote hobby van mijn vrouw. Ons hele huis staat vol met haar bloemen en regelmatig probeert ze nieuwe recepten met haar vers geteelde groenten uit.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo