Laparoscopische sterilisatie hond
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: JAF95 | Via Artikel Post
Gezien: 521 |
Aantal woorden: 824 |
Datum: Tue, 15 Dec 2020 |
0 commentaar
Wil jij graag een Laparoscopische sterilisatie hond uitvoeren bij jouw hond? Of wil jij je er eerst nog even in verdiepen? Dat kan! Lees dan zeker deze blog verder want ik ga jou alles vertellen over een Laparoscopische sterilisatie hond. Een Laparoscopische sterilisatie hond is eigenlijk een kijkoperatie bij jouw lieve viervoeter. Er wordt via de buikwand naar binnen gekeken met een scoop. Een scoop is eigenlijk een dunne flexibele slang met een piepklein cameraatje. Dankzij dit cameraatje kunnen we dus in de buik van jouw trouwe viervoeter een Laparoscopische sterilisatie hond uitvoeren. De eierstokken worden verwijderd, het is een kijkoperatie en het heeft echt heel veel voordelen voor jouw hond. Lees vooral verder want er is nog heel veel over dit onderwerp te leren! Ook andere behandelingen kan je hond weer op de voet brengen.
Voordelen Laparoscopische sterilisatie hond
Er zijn veel voordelen als het gaat om een Laparoscopische sterilisatie. Neem bijvoorbeeld het feit dat de operatieduur veel korter is maar het zijn ook kleinere wondjes. Hier even de belangrijkste voordelen op een rijtje. (Er zijn er natuurlijk nog veel meer)
- De operatie duurt minder lang
- Minder lang onder narcose
- De wondjes zijn kleiner
- Geen antibiotica nodig
Ook is de laparoscopische sterilisatie minder pijnlijk voor jouw hond en zijn er minder trekken aan de eierstokken. Echter zitten er ook nadelen aan de laparoscopische sterilisatie. Het is namelijk duurder, wordt de buik opgeblazen met CO2 (houdt in dat er meer narcoserisico is) en is de kans ook aanwezig dat er een afwijkende baarmoeder is waardoor er alsnog een gewone sterilisatie plaats moet vinden wat uiteraard niet ideaal is. Wil jij nou meer weten over de voordelen en nadelen? Bekijk dan zeker dit artikel over de voor en nadelen van een laparoscopische sterilisatie.
Hoe verloopt de operatie?
Hoe verloopt de laparoscopische sterilisatie eigenlijk? Jouw hond gaat naar een aparte ruimte en wordt onder narcose gebracht. Dan wordt er een dikke naald in de buik geplaatst waarna er vervolgens gas in de buik wordt geblazen. Daarna worden er 3 werkkanalen gemaakt zodat de camera en de andere instrumenten in de buik kunnen worden geplaatst. Dan worden de eierstokken opgezocht waardoor er vervolgens met een brander bloedvaatjes dicht gebrand worden, het weefsel wordt doorgeknipt, daarna worden de eierstokken losgemaakt en via het buisje naar buiten gehaald. De kleine wondjes waar de camera en de instrumenten doorheen gingen worden met een onderhuidse hechting gesloten. Na de operatie die overigens rond de vijftien minuten duurt, is de kans groot dat jouw trouwe viervoeter weer vrolijk tegen jou opspringt. Nu even alles op een rijtje, Laparoscopische sterilisatie? Is dat het wel waard gezien de duurdere prijzen? Een ding is zeker en dat is dat het sowieso een toegevoegde waarde is. Maar het is niet een toegevoegde waarde voor elke hond. Er kunnen namelijk afwijkingen zijn waardoor er toch weer overgestapt moet worden naar een normale sterilisatie. Er moet goed gekeken worden naar de situatie. Zo zijn er verschillende factoren aan gebonden zoals leeftijd, bouw van de borstkas, gezondheid en de grootte van het dier. Ben jij nou helemaal overgehaald en zoek je naar een sterilisatie in de buurt? Bekijk dan deze pagina over een laparoscopische sterilisatie!
Over de Auteur
De auteur is gespecialiseerd in de welzijn van uw huisdier.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen