Meer bloemen voor de bijen - Artikelpost

Meer bloemen voor de bijen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 561 | Aantal woorden: 378 | Datum: | 0 commentaar

Dit jaar wordt het jaar van de bij. Uit initiatief van GroenLinks is afgelopen zaterdag in de Veldschuur in Bemmel het ‘Lingewaardse Jaar van de Bij’ ingeluid. Dankzij dezelfde partij zijn er in die gemeente meer planten bloemen geplaatst, hierdoor worden de overlevingskansen van de bij beter.

In de Veldschuur in Bemmel is nu de bijenmarkt van start gegaan. De imkers en natuurverenigingen benadrukken hier hoe belangrijk de bijen zijn voor ons en onze natuur. Een bij hoor erbij. Ze zijn er ook om ons te waarschuwen, want de overlevingskansen van bijen worden lager. Dit komt omdat er te weinig voedsel beschikbaar is voor deze beestjes. Als oplossing hiervoor moeten er plantsoenen worden aangelegd. Er moet van alles staan wat bloeit, zoals paardenbloemen en klavers. Op deze manier kunnen bijen genoeg stuifmeel binnenhalen om te overleven. Er is zeker al veel natuur, maar er ontbreken hier nog teveel bloemen. De weilanden zijn goed geschikt voor dieren om in te grazen, maar aan de bijen wordt niet gedacht. Van kunstbloemen kunnen bijen niet leven.

Met de bijenkasten van imker Theo Joosten uit Gendt gaat het goed. Momenteel heeft hij 48 bijenvolken. In de winter daalt de bevolking altijd wat, maar tijdens het hoogseizoen zitten er meestal zo een vijftig- tot zestigduizend bijen in de kasten van Theo.

 

Groenlinks wil samen met de bewoners aan de slag om iedereen te betrekken bij het nut van de bijen. De biodiversiteit is erg belangrijk voor bijen, deze moet dan ook bevorderd worden. We moeten er dan ook voor zorgen in dat in zoveel mogelijk dorpen bijenkasten worden geplaatst. Dankzij het werk van de bijen kunnen vogels bessen eten. In de Veldschuur is een film te zien over de bewustwording van de bijen. Volgens Karin Verlaan van Groenlinks is het voor iedereen aan te raden om deze film te gaan bekijken. Over de Auteur

Schrijft over uiteenlopende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo