natuurfotografie, fotograferen met de photoscoop - Artikel Post - Artikel Marketing

natuurfotografie, fotograferen met de photoscoop

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: geld verdienen
Gezien: 716 | Aantal woorden: 518 | Datum: Thu, 29 Nov 2012 | 0 commentaar

Natuurfotografie, fotograferen met de Photoscoop

In dit artikel wil ik u kort iets vertellen over het fotograferen met de Zeizz Photoscoop 85FL. Dit apparaat is ideaal voor iedereen die graag vogels wil bekijken, maar ook vogels wil fotograferen.

Voor de beroeps natuurfotograaf zou ik andere (veel duurdere) apparatuur aanbevelen.

De Photoscoop is eigenlijk een gewone (maar erg goede) telescoop met een oculair van 15-45x. Hij heeft een erg breed gezichtsveld en de kwaliteit van het lenzensysteem durf ik gerust formidabel te noemen. Het apparaat weegt 3 kilo en heeft een ingebouwde digitale camera.

Die camera heeft 7 megapixels. Op zich genoeg, maar de Photoscoop zal lange tijd mee gaan, en over 10 jaar is 7 MP natuurlijk niet meer zo veel. Het grote voordeel is echter dat je kunt digiscopen zonder steeds een camera voor je objectief te moeten klappen. En….weer wegklappen als je weer door de digiscoop wilt observeren. De camera is ingebouwd en je maakt een foto met een afstandsbediening terwijl je door het objectief van de telescoop kijkt. Je kunt dus rustig observeren en af en toe op de knop drukken voor een foto.
Tot zover geen addertje onder het gras…..een geweldig apparaat.

Maar zoals voor elk product, kleven er ook nadelen aan vast. Zo geven de foto’s erg veel ruis wanneer je met hogere iso-waarden werkt dan 100 iso. Je kunt instellen tot 800 iso, maar de foto’s die er dan uit komen zijn niet toonbaar voor presentaties of iets dergelijks. Voor jezelf, of voor bewijsfoto’s is het wel voldoende.

 

De echte mooie foto’s (zie www.natuurfotograaf.webklik.nl) worden gemaakt met de iso standaard op 50 iso.  De fotografen onder u zullen dan weten dat daarbij relatief lange sluitertijden horen. Op zonnige dagen is het normaal dat je dan een sluitertijd van 1/125 s hebt. Dat is genoeg om veel mooie plaatjes te maken. Op regenachtige dagen zit je echter al snel met 1/8 s. En dan moeten de vogels natuurlijk wel stil zitten wil een foto dan nog lukken.

Het is dus een kwestie van kiezen. Wil je echt met super snelle sluitertijden werken? Dan moet je er 15000 euro tegenaan gooien en een spiegelreflexcamera kopen met telelens van minimaal 600 mm. Maar dat weegt zomaar meer dan het dubbele.

Wil je dus wandelingen maken, een telescoop bij je hebben en foto’s kunnen maken met helaas wat langere sluitertijden……dan is de photoscoop het ideale apparaat. De prijs ligt momenteel rond de 5000 euro.

Trefwoorden: natuurfotograaf, natuurfotografie, fotograferen, vogels, photoscoop, camera, fotografie, fotografiecursus, cursus fotograferen

 

Gejo Wassink

Over de Auteur

Gejo Wassink fotografeert met de Photoscoop die door Vogelbescherming Nederland beschikbaar is gesteld voor de oehoewerkgroep nederland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo