Puppy in huis, dit heb je allemaal nodig - Artikelpost

Puppy in huis, dit heb je allemaal nodig

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 185 | Aantal woorden: 878 | Datum: | 0 commentaar

Het is eindelijk zover je mag na maanden gewacht te hebben je puppy ophalen bij de kennel. Van tevoren moet je natuurlijk al een aantal spullen in huis gehaald hebben zodat je de puppy goed kan verwelkomen in zijn nieuwe huis. Een puppy is eigenlijk net een baby, het heeft veel verzorging en aandacht nodig. Zonder liefde en training zal je hond al gauw opstandig worden en niet meer willen luisteren. Volg daarom altijd een puppycursus zodat je hond de basis commando’s aan leert. Maar voor nu is het belangrijk om te weten wat je allemaal nodig hebt voor in huis.

 

Verzorging van voor de hond

De verzorging van de hond is het allerbelangrijkste, want je wil natuurlijk dat je hond zo gezond mogelijk blijft. Schaf daarom voldoende verzorgingsproducten aan zoals een borstel, anti-klit kam, shampoo, conditioner, ontwormen spul en anti teken. Een speciale hondentandenborstel en tandpasta mag ook zeker niet ontbreken.

 

Deze verzorgingsproducten zullen afhankelijk van wat voor soort hond wel redelijk lang mee gaan. Schaf deze producten daarom al voordat de puppy in huis komt aan. Wat ook zeker niet mag ontbreken is een riem, verstelbare halsband, een tuigje om mee te wandelen, een lekker zacht kussen waar de puppy op kan liggen en pads. Deze speciale pad leg je op verschillende plekken in huis waar de puppy vaak plast of poept. De pad absorberen het vocht waardoor het niet gaat stinken. Omdat de hond waarschijnlijk binnen 1 maand nog niet zindelijk is, raden we aan om genoeg pakken te kopen.

 

Speeltjes en knuffels

Net zoals mensen houden honden er ook van om met een knuffeltje te slapen. Sommige honden zijn zelfs zo gehecht aan 1 knuffel dat ze die overal mee naar toe nemen. Helaas kunnen honden nogal wild spelen met knuffels waardoor ze snel kapot gaan. Zeker de tanden van een puppy zijn erg scherp dus de knuffels gaan niet lang mee. Koop daarom 3 tot 5 verschillende knuffels voor je pup en laat je pup zelf kiezen met welke knuffel hij wil spelen. Schaf ook genoeg speeltjes aan zoals tennisballen of een frisbee waar je hond lekker op mag knabbelen.

 

Voer en medicijnen

Hondenvoer, snoepjes en medicijnen zijn naast verzorgingsartikelen en knuffels ook heel belangrijk. Let op bij de aanschaf van een drink en voedselbak. Een bak op de grond is namelijk niet goed om het eten te verwerken. Kies daarom altijd 1 uit die op een verhoging staat. Zeker als je een grote hond in huis hebt genomen.

 

Hondenvoer gaat ontzettend snel op. Het is daarom handig om het in een grote zak te kopen waar je ongeveer 1 maand mee kan doen. Een voorraad hondenvoer kopen is natuurlijk ook altijd een idee.

 

Een puppy krijgt speciale puppyvoeding voor een paar maanden. Wissel het eten af met wat andere lekkernijen zoals een stukje vlees, een worteltje of een ander lekker hondensnoepje. Voor volwassenhonden is het goed om regelmatig speciale olie bij het eten te doen. Dit is goed voor de botten en de spieren van de hond.

 

 Over de Auteur

Particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[333 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo