FB pix Slechte adem bij uw hond? Lees hier de hoofdoorzaak - Artikelpost

Slechte adem bij uw hond? Lees hier de hoofdoorzaak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 995 | Aantal woorden: 754 | Datum: | 0 commentaar

Een hond is meestal je beste vriend, maar de relatie kan enigszins verstoord raken als uw puppy of hond flink uit zijn bek stinkt. Op het eerste gezicht is vieze ademgeur bij dieren geenszins iets om u ongerust over te maken, het is namelijk meestal vrij simpel te verhelpen.
oorzaak van een stinkende bek bij honden is de bacterieontwikkeling op tanden en tong. Wat de oorzaak is van een stinkende beklucht bij honden kan meestal worden verklaard met hetzelfde principe van de spijsvertering in de maag, alleen nu speelt het proces zich af in de bek van de hond. Eiwitten bevinden zich in het hondenlichaam. Enzymen breken eiwitten af. Letterlijk worden de aminozuren en de essentiële aminozuren uit de eiwitten onttrokken. In deze aminozuren zit op zijn beurt weer zwavel en het met name de omzetting van zwavel in zwavelgas veroorzaakt een stinkende lucht. Eiwitten zitten in voedselresten, bloed en slijmvlies. Deze strijken vooral neer op de tong en pockets waar het speeksel niet goed bij kan komen. Omdat speeksel een sterk reinigend effect heeft, en deze pockets slecht kan bereiken, zullen de bacteriën zich onbelemmerd kunnen voortplanten.

 

5 veelvoorkomende oorzaken van slechte adem bij honden op een rijtje

1: Stinkende adem is niet zozeer van tandplak maar van bacteriën op de tong! De microbiële huishouding in de mond zorgt voor stinkende gassen.

2: Een tandvleesontsteking kan de bekgeur echter wel verergeren. Tandplak wordt uiteindelijk tandsteen. Tandsteen krijg je uiteindelijk Rottend tandvlees en deze ontstekingen gaan gepaard met bloeden. Ook het vrijgekomen bloed wordt snel omgezet in gassen die sterk kunnen stinken.

3: Nog een veel geziene oorzaak van vieze adem is zachte voeding dat blijft plakken, achtergebleven voedselresten, maar ook poep of knoflook kan de aanstichter zijn van alle ellende omtrent mondgeur.

4: Soms hebben onze trouwe beesten gezwellen in de mond zoals op het tandvlees, tong, gehemelte en wangen. Ontstoken wangslijmvlies is een goed voorbeeld hiervan. Bij infecties komt er al snel slechte adem vrij vanuit uw hond zijn mond.

5: Rotte tanden en gaatjes zijn perfecte schuilplaatsen voor micro-organismen, alwaar ze het verteringsproces kunnen uitvoeren.

6: Een slechte spijsvertering ook wel obstipatie genoemd, kan net als bij mensen een reden zijn van mondstank. Doordat gassen in de darmen niet kunnen ontsnappen, zullen deze via het bloed ontsnappen en vanuit de longen naar buiten paraderen.

Bewezen oplossing.

 

Orapup is een gerei dat uw hond kan assisteren bij het onderhoud van zijn of haar gebit. Dit instrument bevat borstelhaartjes die ervoor bedoeld zijn de tong van uw hond schoon te krabben. De bijgevoegde lickies flavour zorgt voor enzymen toevoeging, die het speeksel assisteren in de strijd tegen bacteriegroei. Dit is een aanbevolen product door dierenartsen. 

Over de Auteur

schrijver

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo