FB pix Voor En Nadelen Van Waterkracht Energie - Artikelpost

Voor En Nadelen Van Waterkracht Energie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 8802 | Aantal woorden: 461 | Datum: | 0 commentaar

waterkrachtWe horen vaan over groene stroom, maar daar zijn er vele verschillende soorten van. Weet jij alle voor en nadelen al van energie dat uit waterkracht word gehaald? Zo nee, lees dan verder. Misschien helpt het jou verder met de keuze die je moet maken of gewoon leuk om te weten!

De voordelen van waterkracht energie

1. Met behulp van de waterkracht kan je heel veel energie maken. Dit komt doordat water een enorme kracht in zich heeft.

2. Waterkracht is een natuurlijke bron dat niet op zal gaan. Daarom is waterkracht energie een goedkope maar ook een zeer schone manier om energie op te wekken.

3. Om een waterkracht centrale te kunnen bouwen is veel geld nodig. Maar een voordeel wat je eruit kan halen is wel dat de centrale heel lang mee zal gaan. En als de centrale er eenmaal staat, kan je er een grote hoeveelheid water energie uit halen. En om dit te krijgen is uitermate goedkoop.

4. Bij wind of zonne energie ben je afhankelijk van het weer. Maar bij waterkracht energie is dat niet nodig. Door middel van een stuwmeer is er een voorraad aan energie. Deze energie kan je gebruiken wanneer je maar wilt. Waardoor je dus het probleem van eventuele tekorten gelijk wegneemt.

 

De nadelen van waterkracht energie

1.Een waterkracht centrale is afhankelijk van de neerslag die er valt. Als er een grote periode van droogte is geweest, valt er te weinig neerslag, waardoor je op langer termijn te weinig water overhoud om energie uit te maken.

2. Er zijn water dieren die er moeite mee hebben de centrale te passeren. Wat hun leven kan kosten. Door middel van het plaatsen van visvriendelijke turbines of vistrappen worden de waterdieren geholpen.

3. Om een stuwmeren te kunnen bouwen zijn er grote hoeveelheden land nodig. Dit heeft een grote invloed op de omgeving waar dit zal plaatsvinden. Het milieu in de omgeving van het water zal veranderen. Er moeten gehele gebieden onder water komen te liggen wat ook invloed heeft op de mens. Hiervoor moeten er namelijk mensen verhuizen.
Over de Auteur

Get help from ECIH while choosing the right energy provider

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo