Waarom powerbait gebruiken bij het forelvissen? - Artikelpost

Waarom powerbait gebruiken bij het forelvissen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 522 | Aantal woorden: 492 | Datum: | 0 commentaar

Het vissen met powerbait is tegenwoordig erg populair. Vissers gebruiken powerbait als aas om forelvissen te lokken. Maar waarom is powerbait eigenlijk geschikt bij het vissen op forel? En hoe gebruik je powerbait vervolgens om zoveel mogelijk vis te vangen? Dit en meer vragen worden beantwoord in dit artikel. Powerbait voor forelvissen is te verkrijgen bij deze hengelsport webshop.

Wat is powerbait en hoe werkt het?

Dit is speciaal ontwikkeld aas voor forelvissen dat omschreven kan worden als biologisch afbreekbaar deeg. Dit deeg is vanzelfsprekend te kneden tot een bepaalde vorm. Het deeg is beschikbaar in veel verschillende kleuren en geur- en smaakstoffen, waardoor er veel afgewisseld kan worden in gebruik ervan. Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren aan powerbait deeg gebruiken aan de hand van wat het weer is en waar de zon op het water valt. Maar ook of het water donker of licht van kleur is. Je wil namelijk dat het aas opvalt en dat kun je erg goed doen door gebruik te maken van powerbait.

Hoe gebruik je powerbait?

Kijk eerst hoeveel deeg je ongeveer nodig hebt voor een bepaald vormpje die je wil maken. Er zijn verschillende vormen zoals de bekende ‘’duckfeet’’ en ‘’de wokkel’’ die je kan maken. Vervolgens kun je zelf aan de hand van stappen steeds het vormpje kneden met bijvoorbeeld een foreldeeg vormer. Het valt aan te raden om dit met de deegvormer te doen om zo telkens de gewenste vorm te krijgen. Maak deze vervolgens goed vast aan het haakje. Bij sommige vormen kan het ook makkelijk zijn om eerst het deeg op het haakje te doen en deze dan vervolgens in het vormpje te kneden. Hierdoor blijft het vormpje mooi behouden. Zorg ervoor dat je aas altijd in beweging is in het water, want dan zal een forelvis er eerder achteraan gaan.

Zijn er goede alternatieven?

Levend aas, zoals viswormen en wasmotten kun je ook gebruiken ter afwisseling. Dit is vooral geschikt als je wat minder actief wil vissen. Met levend aas kun je veel vis vangen. Het is in Nederland verboden om te vissen met levende gewervelden zoals vissen, amfibieën en reptielen. De verschillende beestjes kunnen namelijk ook opvallende kleuren hebben. Deze hoef je bovendien niet in een vormpje te maken.

Advies en testen

Vraag advies van andere vissers over het aas dat zij gebruiken. Kijk op het internet om meer te weten te komen over wat werkt bij professionele vissers. Zelf kun je ook gaan testen om zo de beste resultaten te behalen.Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo