10 Dingen die je nu kunt doen om je leven voor altijd te veranderen - Artikelpost

10 Dingen die je nu kunt doen om je leven voor altijd te veranderen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 259 | Aantal woorden: 2185 | Datum: | 0 commentaar

 

"Hoe verander ik mijn leven?" Als je deze vraag stelt, denk er dan aan dat het enige wat constant is in ons leven, verandering is. Hoe meer we ons ertegen verzetten, hoe moeilijker ons leven wordt. In plaats van het te vermijden, vraag dan hoe je je leven kunt veranderen om te werken met de veranderingen die om je heen gebeuren.

We worden omringd door verandering, en het is het enige dat de meest dramatische impact heeft op ons leven. Je kunt het niet vermijden, want het zal je vinden, je uitdagen en je dwingen om te heroverwegen hoe je je leven leeft.

Verandering kan in ons leven komen als gevolg van een crisis, keuze of toeval. In elke situatie worden we allemaal geconfronteerd met het maken van een keuze - maken we de verandering of niet?

We kunnen de onverwachte gebeurtenissen in ons leven niet vermijden. Wat we kunnen controleren is hoe we ervoor kiezen om erop te reageren. Het is onze keuzevrijheid die ons in staat stelt om positieve veranderingen in ons leven te activeren.

Door te handelen op basis van onze keuzevrijheid krijgen we meer mogelijkheden om ons leven ten goede te veranderen. Hoe meer mogelijkheden we creëren om ons leven te veranderen, hoe meer voldoening en geluk we krijgen.

Als je je afvraagt hoe je je leven kunt veranderen, dan zijn hier 10 dingen die je kunt doen om aan de slag te gaan. Deze tips zijn geschreven door het bekende Nederlandse blog FAB Magazine.

1. Betekenis vinden

Besteed wat tijd aan het uitzoeken wat belangrijk is in je leven en waarom het belangrijk is.

Wat wil je bereiken in je leven? Wat zijn je dromen? Wat maakt je gelukkig?

Je betekenis in het leven geeft je een doel en bepaalt de richting van hoe je je leven wilt leven. Zonder betekenis, zul je de rest van je leven doelloos rondzwerven zonder richting, focus of doel.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met je zoektocht naar zingeving, bekijk dan dit artikel.

2. Maak een droombord

Toen we kinderen waren, droomden we de hele tijd. We waren bedreven in het dromen en het visualiseren van wat we zouden zijn als we opgroeiden. We geloofden dat alles mogelijk was.

Toen we volwassen werden, verloren we ons vermogen om te dromen. Onze dromen werden verborgen toen we het gevoel kregen dat het bereiken van onze dromen onmogelijk was.

Een droombord is een geweldige manier om weer in je eigen dromen te gaan geloven. Door je dromen elke dag op een droombord te zien, komen ze tot leven. Het zal ook fungeren als een dagelijkse herinnering om je energie te heroriënteren en te richten op wat je echt wilt bereiken.

3. Stel doelen

Als je eenmaal weet wat belangrijk is in je leven en hoe je droomleven er op de lange termijn uitziet, moet je in actie komen en je doelen voor de lange, middellange en korte termijn stellen. Als u deze doelen nastreeft, kunt u uw dromen verwezenlijken en uw leven veranderen.

Onthoud dat uw doelen kunnen veranderen. Wees altijd flexibel met het stellen en bereiken van uw doelen als dingen in het leven veranderen, en uw doelen moeten deze veranderingen weerspiegelen. Het zijn de kleine stappen die u neemt die het momentum creëren wanneer u leert hoe u uw leven kunt veranderen.

4. Laat het spijtig genoeg los

Spijt zal je alleen maar tegenhouden in het leven. Als je al je tijd besteedt aan het denken over het verleden, zul je het heden en de toekomst missen.

Je kunt niet veranderen wat je wel of niet hebt gedaan in het verleden, dus laat het gaan. Het enige waar je nu controle over hebt is hoe je ervoor kiest om je huidige en toekomstige leven te leven. Elke keer dat je een negatieve gedachte over je verleden ervaart, daag je het uit.

Als je wat plezier wilt hebben en het loslaten van je spijt wilt visualiseren, probeer dan elk spijtgevoel op een papiertje op te schrijven en het dan in je achtertuin te begraven of in een vreugdevuur te verbranden met vrienden.

5. Doe iets wat je bang maakt

Het gaat erom dat u kiest om uit uw comfortzone te stappen en de beperkingen vanuit een ander perspectief te zien.

In het openbaar spreken is een van de meest angstaanjagende dingen die iedereen kan doen. Ik was versteend van het spreken in het openbaar, maar ik wist dat ik een motiverende spreker wilde zijn.

Mijn eerste toespraak was verschrikkelijk. Mijn knieën klopten, ik brak uit in het zweet en ik kon niet stoppen met schudden. Maar ik deed het, en het gevoel van het voltooien van de toespraak was beter dan ik ooit had verwacht. Ik koos ervoor om door te gaan, en nu verdien ik de kost als motiverende spreker.

6. Begin een evenwichtig leven te leiden

Onze gezondheid blijft niet hetzelfde. Onze fysieke, emotionele en spirituele staat verandert als we ouder worden. Wat we wel kunnen controleren is hoe we onze geest en ons lichaam voeden.

Door een evenwichtig en gezond leven te leiden, bouwen we onze veerkracht op om de fysieke veranderingen van ons lichaam aan te kunnen. Oefening is de beste manier om een positieve en optimistische houding ten opzichte van het leven te bereiken.

Een gezond, evenwichtig leven met veel beweging is een keuze voor een levensstijl die je een gelukkiger en meer voldaan leven zal geven. Bewegen is een ongelooflijk krachtig middel dat je leven zal verbeteren en je zal helpen je goed te voelen.

Wat voor soort oefening is het beste? Uit een recent onderzoek is gebleken dat patiënten met een milde tot matige depressie een vergelijkbare afname van de symptomen ervaren, ongeacht of ze deelnemen aan lichte, gematigde of krachtige oefengroepen. Het komt erop neer dat u gewoon in beweging moet komen.

Als u zich afvraagt hoe u kunt zorgen voor een goed evenwichtig leven, neem dan een kijkje in deze gids: De ultieme gids voor het prioriteren van uw werk en leven...

7. Zie je angsten onder ogen

Het is gemakkelijk om onze angsten te negeren en te hopen dat ze weggaan. Helaas werkt het zo niet.

Als je je leven wilt veranderen, leer dan je angsten onder de knie te krijgen, zodat ze je niet langer kunnen beheersen. Of het nu gaat om faalangst, eenzaamheid of het onbekende, het kan je ervan weerhouden om je leven ten volle te leven. We weten wanneer onze angsten ons leven beheersen omdat we ontevredenheid en onvervuldheid voelen.

Als we eenmaal geconfronteerd worden met onze angsten nemen we onze kracht terug om te kiezen hoe we ons leven willen leven en als we dit doen veranderen we ons leven voor altijd.

8. Accepteer jezelf

De enige persoon die je leven gaat veranderen ben jij! Om die verandering te creëren, moet je jezelf leuk vinden.

Er zullen momenten in je leven zijn waarop je geconfronteerd zult worden met afwijzing, en er zullen mensen zijn die jou of je keuzes niet leuk zullen vinden. Het accepteren van wie je bent en het liefhebben van jezelf, ondanks tegenspoed, helpt je om vooruit te komen in je leven.

Vind je moed, hou van jezelf, en stap uit en doe iets geks. Maak je geen zorgen over wat iemand denkt en of het wel het juiste is om te doen. Als het goed voelt, handel er dan naar en ga het leven creëren waar je van houdt.

9. Leef in het Moment

Velen van ons hebben de neiging te denken dat het gras aan de andere kant groener is. Vaak komen we aan de andere kant van het hek en vinden we dat dit niet zo is.

De motivatie om ons leven te veranderen komt voort uit ons verlangen om gelukkig te zijn. We zijn vaak zo druk bezig om ons te concentreren op ons streven naar geluk dat we de vreugde van het daadwerkelijk leven in het moment missen.

Ons verlangen om geluk te hebben in ons leven is een verlangen van een toekomstige staat, niet van het heden. We worden zo verteerd met al onze problemen in het heden dat we de kostbare schoonheid van het moment missen.

Zittend op het strand een ijsje eten met je beste vriendin is een moment van geluk. Het waarderen en tonen van dankbaarheid op een dagelijkse basis is het ervaren van geluk in het moment. Het helpen van mensen in nood brengt ons vreugde en geluk.

Dit is waar het leven in het moment om draait - mis deze momenten niet omdat je het te druk hebt met het focussen op je streven naar geluk.

Als je hier meer tips voor wilt hebben, kijk dan eens naar dit artikel: Hoe leef je in het moment en stop met je zorgen te maken?

10. Ervaar de vreugde van het leren

Elke keer dat je iets nieuws leert, krijg je meer kennis, en met meer kennis komt er meer vertrouwen.

Het leren van nieuwe vaardigheden helpt ons om ons beter aan te passen aan nieuwe situaties. Het moedigt ons ook aan om creatiever en innovatiever te denken en we voelen ons daardoor meer op ons gemak met het onbekende.

Lezen is voor ons een geweldige manier om te leren. Om de vreugde van het leren volledig te omarmen, pak je die roman op waar je zoveel mensen over hebt horen praten. Als je eenmaal het genre vindt dat je het meest interesseert, verslind dan zoveel mogelijk pagina's.

Conclusie

 Je hebt een keuze te maken over hoe je je leven wilt veranderen. Als u ervoor kiest om op deze 10 dingen in te grijpen, helpt dat u aan de slag te gaan terwijl u verschillende gebieden van uw leven probeert te verbeteren. Ga er met een positieve instelling op in en onthoud dat verandering tijd kost. Het leven begint wanneer je besluit te veranderen!

 Over de Auteur

Ik schrijf graag over leven en hoe we het maximale uit onze mogelijkheden kunnen halen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo