3 zaken waarvoor afzetlint kan worden gebruikt - Artikel Post - Artikel Marketing

3 zaken waarvoor afzetlint kan worden gebruikt

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 159 | Aantal woorden: 427 | Datum: | 0 commentaar

Afzetlinten. Je komt ze overal tegen. Van een beschadiging in het wegdek tot een grens tussen het publiek en een podium. De mogelijkheden van dit stukje plastic lijken eindeloos. En toch lijkt iedereen ze te begrijpen. Wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende functies van een afzetlint? In deze blog leggen wij het je uit.

Evenementen

De meeste afzetlinten zul je waarschijnlijk tegenkomen tijdens het bezoeken van een evenement. Een podium dat van het publiek wordt gescheiden. Een tijdelijke parkeerplaats op een verlaten weiland. De afgebakende route van een marathon. In de meeste gevallen zul je er het welbekende rood-witte lint tegenkomen. Een organisatie kan er echter ook voor kiezen om hun afspanlint te laten bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan een logo of bedrijfsnaam. Waarom ze dit laten doen? Het geeft hun evenement net wat meer karakter.

Algemene veiligheid

Het rood-witte lint. Je ziet het eigenlijk overal. Naast allerlei evenementen, vind je dit stukje plastic ook op de openbare weg terug. Hulpdiensten en andere professionals gebruiken het namelijk om de algemene veiligheid te waarborgen. Denk aan bijvoorbeeld aan de plaats van een ongeluk of een te onderzoeken delict. Het doel? De grote menigte op afstand houden. Zo kunnen hulpverleners ongestoord hun werk uitvoeren en blijft het publiek de minder leuke details bespaard.

Bijzonder gevaar

Wordt ergens een geel-zwart afzetlint omheen gespannen? Dan is het oppassen geblazen. Deze afbakening duidt namelijk een ‘bijzonder gevaar’ aan. Dit betekent dat niemand - dus óók geen hulpverleners - zich op deze plek mag begeven. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van instortingsgevaar. Of er is een belangrijk sporenonderzoek aan de gang. Toch zie je in veel gevallen wel een aantal hulpverleners rondlopen. Zij hebben dan expliciet toestemming gekregen tijdens een motorkapoverleg of van het CoPI. Heb je die toestemming niet? Blijf dan alsjeblieft ver uit de buurt!

Zoals ik hierboven heb beschreven kan een afzetlint in veel verschillende situaties worden toegepast. Onbewust geeft zo’n lange sliert plastic namelijk duidelijke instructies. Instructies die de massa makkelijk op kan volgen. Loop hier. Kom hier niet. Pas op! Hiermee is het een ideaal instrument om gevaarlijke of drukke gebeurtenissen in alle veiligheid te stroomlijnen.Over de Auteur

Expert op het gebied van veilig sporten

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo