5 Laatste ontwikkelingen in de beste audio apparatuur - Artikelpost

5 Laatste ontwikkelingen in de beste audio apparatuur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 186 | Aantal woorden: 723 | Datum: | 0 commentaar

 

Volgens ons zijn er maar weinig mensen die niet van muziek houden. Onderweg of thuis: je kunt jezelf helemaal verliezen in muziek. Gelukkig is muziek en de manier van luisteren alleen maar verbeterd afgelopen tijd. Hierdoor kun je nog beter van je muziek genieten. Daarom hebben wij de 5 laatste ontwikkelingen in de beste audio apparatuur op een rijtje gezet.

From the blue to the tooth: bluetooth

Bluetooth is een open draadloze verbinding tussen twee apparaten die dicht bij elkaar zijn. Door deze verbinding kunnen apparaten met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. En zo ook dus muziek. Er bestaan koptelefoons en oortjes die je kunt verbinden met jouw telefoon om muziek te luisteren. Op deze manier zit je niet met allerlei snoeren die in de knoop gaan. Daarnaast bestaan er ook kleine boxjes en speakers die bluetooth  verbinding hebben. Handig wanneer je een dag in het park gaat chillen met vrienden en wil kunnen genieten van muziek. Test en onderzoek wat voor jou het beste werkt wat  betreft boxjes en speakers.

Noise cancelling oortjes en koptelefoons

Voor een echte muziekbeleving is de noise cancelling koptelefoon perfect. Geniet ongestoord van je muziek of podcast terwijl je in de trein zit. Zo kun je niet afgeleid worden van mensen die bijvoorbeeld smakken. Daarnaast kan een noise cancelling koptelefoon ook heel fijn zijn voor het studeren, want je raakt minder afgeleid door je omgeving omdat je niks hoort. Hierdoor moet je wel uitkijken met een noise cancelling koptelefoon in het verkeer: je kunt het verkeer om je heen ook niet meer horen en dat is gevaarlijk.

Als je ooit de kans krijgt om een noise cancelling koptelefoon te kunnen gebruiken, moet je luisteren naar 16D muziek. We kennen 3D films waarbij de film op je af komt en het lijkt alsof je midden in de film zit. Bij 16D heb je ook het gevoel dat je midden in de muziekboxen zit of dat de muziek in je hoofd zit. Bij 16D is de beat en de stem in de muziek van elkaar gescheiden en hoor je het dus los van elkaar in de oren. Door de software van de muziek kunnen deze twee losse kanalen ook wisselen waardoor de muziek als het ware door je hoofd zweeft. Het werkt alleen met oortjes of een koptelefoon op en zeker met een noise cancelling koptelefoon is dit een hele ervaring.

Surround muziek in de woonkamer

16D muziek kun je ook ervaren bij films als je surround speakers in je woonkamer hebt. Zo wordt het kijken van films ineens een hele ervaring. Onderzoek de mogelijkheden naar boxen en ontdek waar je het kunt monteren in je woonkamer. Zo weet je dat je de beste koop doet.

Smart speakers

De smart speaker is misschien wel de toekomst. Het is een speaker dat wordt aangestuurd door je stem. Eigenlijk hetzelfde als Siri in de iPhone. Als de speaker in contact staat met andere ‘slimme’ apparaten in huis, kun je deze dus met je stem aansturen.

Sound bars in interieur

Steeds meer soundbars zijn niet meer een lelijk loch groot ding. De meeste zijn zo mooi ontworpen dat ze in het interieur passen en alsnog goede kwaliteit afleveren. Sterker nog: zelfs Ikea is met een speaker lijn gekomen die in je interieur past.Over de Auteur

Als specialist op het gebied van audio geef ik graag advies over de beste audio producten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo