6 tot 7 weken zwanger - Artikelpost

6 tot 7 weken zwanger

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 865 | Aantal woorden: 452 | Datum: | 0 commentaar

Zwanger zijn is misschien wel de bijzonderste ervaring die je zult mee maken in je leven. Er groeit iets in je eigen lichaam waar jij aan bijdraagt. Alhoewel alles meestal vanzelf gaat is het toch fijn om enigsinds controle of weet te hebben van wat er allemaal gebeurd in je buik. In dit blog ga ik week 6 en 7 even uitlichten zodat je in die weken weet wat je kan verwachten en je weet wat er binnenin allemaal gebeurd. 

6 weken zwanger

In deze week worden de symptomen die horen bij zwangerschap opvallender aanwezig. Je begint serieuze misselijkheid te krijgen, buikpijn en een opgeblazen gevoel. Symptomen die je waarschiijnlijk eerder ook al hebt gehad maar heel af en toe en lichtjes. 

Ook de ontwikkelingen van je baby gaan in deze week heel snel. Het gezichtje wordt gevorm en ook de organen zijn zich aan het ontwikkelen. Het hartje is ook al helemaal gevorm en klopt. 

Aan je eigen lichaam zal je in deze week nog niet zo heel veel merken. De zwangerschapsklachten zullen vanaf deze week wel sneller toenemen. Je zult merken dat je bijvoorbeeld vaker naar de wc moet. Ook kan je last hebben van een opgeblazen gevoel, buikpijn, misselijkheid, bloedverlies en moeheid. 

7 weken zwanger

Als je deze week vergelijkt met de week ervoor zijn er alweer een heleboel dingen veranderd. In deze week zou het kunnen dat je borsten ineens heel hard gegroeid zijn. Ook de druk op je blaas dus het naar de wc moeten blijft toenemen. 

De baby blijft natuurlijk groeien. Het hoofdje is in deze week al 33% van het hele embryo. 

Verder zul je in deze week ook echt last gaan krijgen van zwangerschapshormonen. Je zult stemmingswisselingen gaan krijgen en het ene moment heel vrolijk zijn en het andere moment weer heel verdrietig. Dit hoort er helaas allemaal bij. De verdere symotomen die je zou kunnen krijgen zijn pijn in de borsten, vaak plassen, meer zin in bepaald eten, buikpijn en misselijkheid, moe en bloedverlies. 

Blijf je ondanks de kwaaltjes bedenken dat het er allemaal bijhoort en zorg dat je vooraal veel plezier hebt in je zwangerschap want het is zoals ik al zei een hele bijzondere periode!  Over de Auteur

Ik ben Sarah Rhee, 25 jaar en net zwanger van mijn eerste kindje. Ik deel graag mijn ervaringen zodat ik hiermee anderen kan helpen en informeren

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo