8 Studietips Om Beter Te Studeren. - Artikel Post - Artikel Marketing

8 Studietips Om Beter Te Studeren.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 587 | Aantal woorden: 818 | Datum: | 0 commentaar

Studeren, het is iets wat de meeste mensen toch een keer meemaken. Voor sommige gaat het zonder problemen. Voor andere kan het een moeilijke opgave zijn, speciaal voor die mensen heb ik 8 studietips opgeschreven om je te helpen met studeren.

Tip nummer 1:

Veel mensen stellen het leren uit tot het laatste moment, dit is geen slimme zet omdat er dan zoveel stres op je af komt dat het helemaal fout gaat. Een manier om dit te voorkomen is door elke dag minstens een uur bezig te zijn met studeren. Stel je weet dat je over een maand een examen hebt. Je kunt wachten tot een week van te voren, en dan gestrest gaan leren. Of je kunt je elke dag van de maand een uur bezig houden met studeren. En wat is een uur op een dag nou eigenlijk?

Tip nummer 2:

Praat eens met mede studenten over het te leren onderwerp. Want we weten allemaal dat twee mensen meer weten dan een. Door met mede studenten te praten leer je van anderen, en het zou voor kunnen komen dat je het niet eens bent met elkaar. Dat is hartstikke mooi want nu ontstaat er waarschijnlijk een discussie die je als je je goed hebt voorbereidt met gemak zult winnen. En als je in deze situatie laat zien dat je verstand hebt over het onderwerp, zal je dat ook op je toets laten zien.

Tip nummer 3:

Het is erg belangrijk dat je je zaakjes goed op orde hebt. Daarom is het een idee om een leerschema te maken. Hierop geef je aan hoeveel tijd je per dag wilt besteden aan leren. Je zult zien dat als je je hier dan ook aan houdt je veel betere cijfers zal gaan halen.

Tip nummer 4:

Veel mensen beginnen bij de eerste zin van het eerste hoofdstuk en lezen dan alles wat ze moeten weten door. Dit is zonde van je kostbare tijd, omdat je het meeste wat je leest eigenlijk al weet. Het is dus zaak te noteren wat je al weet en wat niet. Zo kun je al je tijd besteden aan het leren van wat je nog niet weet.

Tip nummer 5:

Sommige mensen studeren hard, maar halen toch niet het gewenste resultaat. Hoe kan dit? Misschien heeft het ermee te maken dat hun studie ruimte niet goed is. Een goede studie ruimte is een ruimte die goed verlicht is, en die een goede toestroom heeft van frisse lucht heeft. Dit omdat 40% van je ingeademde zuurstof meteen naar je brein gaat.

Tip nummer 6:

Ieder persoon heeft zijn eigen taaltje. Dit is belangrijk bij deze tip. Sommige studenten hebben er baat bij om niet precies over te schrijven wat de docent allemaal verteld. Nee, deze moeten proberen in hun eigen woorden de stof op te schrijven. Hierdoor zullen ze het sneller kennen.

Tip nummer 7:

Maak een ballenboom (mind map) over je te leren onderwerp. In een ballenboom deel je je hoofd onderwerp op in kleinere sub onderwerpen en deze verbind je dan met lijnen met elkaar. Bijvoorbeeld we maken een ballenboom over Nederland. Dan staat Nederland in het midden van het papier. Een sub onderwerp van Nederland is de geschiedenis, De Nederlandse geschiedenis is ook weer onder te verdelen in de 18e eeuw, 19e eeuw enz.

Tip nummer 8:

En de laatste en eigenlijk de makkelijkste tip van allemaal is dat je van tijd tot tijd een pauze neemt. Niemand kan iets in een keer leren, en zal het dus moeten herhalen. Een pauze van een half uur is goed genoeg.

 

 Over de Auteur

Ik hoop dat je wat aan deze studietips hebt gehad. Voor meer studeer tips ga je naar mijn Engels talige blog.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[169 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo