8 Technieken Om Iets Te Onthouden. - Artikel Post - Artikel Marketing

8 Technieken Om Iets Te Onthouden.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: mrpromoteboy
Gezien: 464 | Aantal woorden: 667 | Datum: Mon, 8 Apr 2013 | 0 commentaar

 

 

Sommige mensen hebben er moeite mee om iets te onthouden. Speciaal voor deze mensen heb ik 8 technieken opgeschreven om iets te onthouden.

1-    Schrijf alles op wat je moet onthouden.
Deze eerste tip is erg belangrijk als je iets wilt onthouden. Omdat je nu alles hebt genoteerd wat je moet onthouden, heb je een mooi overzicht van wat je moet onthouden.
Als je iets kent kan je het wegstrepen totdat je alles kan onthouden.

2-    Lees deze lijst voordat je gaat slapen.
Nu pak je de lijst erbij die je bij de 1e techniek hebt gemaakt, en lees je deze elke keer voordat je gaat slapen door. Dit zorgt ervoor dat je alles blijft herhalen wat erg belangrijk is als je iets wilt onthouden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om deze lijst te lezen direct wanneer je waker wordt. Of allebei wanneer je gaat slapen en wanneer je opstaat, de keuze is aan jouw.

3-    Denk zoveel mogelijk in plaatjes.
Wist je dat mensen dingen onthouden die ze zien? Dit is erg belangrijk bij deze techniek. Hier gaat het er namelijk om dat je een plaatje in je hoofd maakt van wat het is dat je moet onthouden.

4-    Verbindt nu deze plaatjes met elkaar.
Door nu de relevante plaatjes die je bij de 3e techniek hebt gemaakt met elkaar te verbinden zie je de relatie tussen deze plaatjes. Nu zal je dus ook de relatie tussen deze plaatjes onthouden, wat erg goed werkt.

5-    Zet doelen voor jezelf.
Als je iets wilt bereiken, is het zetten van doelen erg belangrijk. Zonder opgeschreven doelen heb je namelijk geen duidelijk resultaat waar je naar toe wilt werken. Daarom is het handig om voor jezelf onthoud doelen op te stellen. Bijvoorbeeld in X aantal uren ken ik X aantal woordjes. Als je je dan op je doel focust zal je veel sneller dingen onthouden.

6-    Deel je te onthouden onderwerp op in kleinere delen.
Als je iets moet onthouden wat erg groot is, kan je daar best van schrikken. De volgende keer als dit dreigt te gebeuren deel je het onderwerp op in kleinere delen. Zo lijkt dan grote onderwerp in eens helemaal niet meer zo groot. Als je dan alle kleine delen kent, ken je het grote onderwerp ook.

7-    Kauw op kauwgom.
Oké dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het principe is vrij logisch. Als je op iets kauwt in dit geval kauwgom. Gaat je hart iets sneller kloppen. Hierdoor neemt je bloeddruk ook een beetje toe. Waardoor er meer bloed naar je hersenen gaat, wat er weer voor dat er meer zuurstof naar je brein gaat.

8-    Zeg het eens hard op tegen jezelf.
Veel mensen leren door alleen alles te lezen wat ze moeten kennen. Dit is inderdaad een manier, maar het kan veel beter. Probeer ook eens hardop tegen jezelf te zeggen wat je moet onthouden. Als je dit doet dan zal je ook je eigen stem onthouden. Nu heb je het gezien, gelezen en gehoord. En deze drie zijn erg goed als je iets wilt onthouden.

 

Over de Auteur

Hopelijk heb je wat aan deze technieken om iets te onthouden. Als je meer wilt weten raad ik je aan om naar mijn Engels talige blog te gaan. met tips om beter te onthouden

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo