FB pix Aansteker verzameling. - Artikelpost

Aansteker verzameling.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1330 | Aantal woorden: 469 | Datum: | 0 commentaar

Dagelijks worden ze gebruikt door miljarden mensen over de hele wereld, een aansteker. Ze steken er een sigaret mee op, maken het fornuis aan of maken er een vuurtje mee. Zij zien het als een echt gebruiksobject en beseffen niet dat er mensen zijn voor wie een aansteker veel meer dan dat betekent. In dit artikel bespreken we de sport en hobby die aansteker verzamelen heet.

 

Wie verzamelt nou aanstekers?
Zoals in de meeste vakgebieden, zijn de aansteker verzamelaars niet in te delen in slechts een categorie. Wel zijn de meeste hobbyisten al gerelateerd met het onderwerp vanwege hun beroep of andere hobby’s. Een groot deel is namelijk beroepsmatig bezig met vuurmechanisme of verkoper van tabaksartikelen. De tweede groep verzamelaars heeft een passie ontwikkeld, zoals het roken van sigaren, waarbij een aansteker een luxe symbool is. Zij hebben naast hun oorspronkelijke hobby een nieuwe recreatieve bezigheid ontwikkeld.

 

 

Welke aanstekers worden verzameld?
Er zijn diverse soorten verzamelaars die ook nog eens diverse merken, typen en soorten verzamelen. Toch zijn er bepaald productgroepen of merken die zeer populair zijn. Dit zijn vooral de antieke en luxere aanstekers die gretig aftrek vinden onder de hobbyisten. Een paar jaar terug was er bijvoorbeeld een echte rage op de antieke zippo aanstekers die door militairen waren gebruikt in de Tweede Wereldoorlog en de Vietnam oorlog. Op ebay werd zelfs een bedrag van tweehonderdvijftigduizend dollar betaald voor een aansteker die gebruikt was door een hoge generaal bij de bekende veldslag in Arnhem.

 

Naast de passie die veel verzamelaars hebben met het onderwerp, verdient een grote groep ook nog een leuke zakcent bij met zijn of haar hobby. Vaak worden de aanstekers voor een koopje gekocht van nietsvermoedende particulieren die het apparaat niet op waarde kunnen schatten. Bij wederverkoop blijft er een leuke winst over, waarmee de aansteker collectie verder kan worden uitgebreid. Dat maakt de hobby extra uitdagend!

 

 

Over de Auteur

De auteur is en fervent aansteker verzamelaar en blogt regelmatig over zijn hobby.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo