Adviezen voor het organiseren van een bedrijfsfeest of uitje - Artikelpost

Adviezen voor het organiseren van een bedrijfsfeest of uitje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 898 | Aantal woorden: 452 | Datum: | 0 commentaar

Het vraagt nogal wat, zo’n organisatie van een bedrijfsuitje; soms delegeert men het aan een vermeend organisatorisch talent in de eigen organisatie. Als jij nu dat talent bent, neem dan onze tips met betrekking tot het organiseren eens rustig door.

Het bepalen van het doel

In alle hoedanigheden komen zij voor, bedrijfsuitjes; van Safaripark tot pretpark en van workshop tot wijnproeven, alles wordt georganiseerd. Daarom is het van essentieel belang eerst het doel van het uitje te bepalen, is het teambuilding, een jubilaris, een verhuizing? Is dat helder, dan pas kunt u nadenken aan de invulling van het uitje.

Vaststelling van het budget

Vraag u af, of het bedrijfsuitje alleen voor het personeel is, of dat ook partners welkom zijn, dat scheelt namelijk aanzienlijk in de kosten. Een eventuele oplossing voor een te laag beschikbaar gesteld budget is om de deelnemer een kleine bijdrage te vragen. Aan de hand van de reacties van de potentiële deelnemers stelt u vervolgens een (voorlopig) budget samen.

Wat wil men, maak het de deelnemers zoveel mogelijk naar de zin

Het is aan te raden om met de reistijd van de deelnemers naar de  uit te kiezen locatie rekening te houden, een centraal gelegen plaats is dan ook vaak de beste keuze; als het budget voldoende is, kan ook gedacht worden aan een touringcar met chauffeur om vanaf het bedrijf naar de gekozen locatie te rijden, zelfs een overnachting kan worden overwogen. Wat betreft locaties voor een bedrijfsuitje, er is ontzettend veel keus, zoals bijvoorbeeld van kasteel tot boerderij.

Ook bedrijfsuitjes in de openlucht, strandspellen of boerenspellen om maar wat te noemen, kunnen uiteraard slechts tussen mei en oktober plaatsvinden; Bedenk ook dat u rekening dient te houden met de samenstelling van het personeel bij het organiseren van een uitje, als 80 procent bijvoorbeeld vrouw is, gaat u geen voetbaldag laten houden.

Vraag offertes aan
U doet er goed aan om meerdere mogelijkheden van een bedrijfsuitje open te houden en meerdere offertes aan te vragen, zo heeft u altijd de regie in uw eigen handen. Bekijk rustig de aangeboden interessante activiteiten, vraag op de zaak voorzichtig rond om te kijken waar het meest de voorkeur naar uit gaat en bepaal vervolgens het programma. Nu alleen nog de datum en het gekozen programma boeken, klaar bent u!

Over de Auteur

Zelf heb ik met ons bedrijf een bedrijfsuitje Utrecht georganiseerd. Ik kwam er toen achter dat het toch wel iets lastiger is dan je van tevoren denkt. Lokatie, waar, hoelaat, enz, enz. Hier boven heb ik wat adviezen geschreven. Kijk zelf maar wat je er mee kan doen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo