Alles over vloeren leggen - Artikelpost

Alles over vloeren leggen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 133 | Aantal woorden: 838 | Datum: | 0 commentaar

Als je ooit een tapijt hebt gelegd, ben je goed bekend met alles over het leggen van vloeren. Sterker nog, veel mensen gebruiken helemaal geen tapijt en leggen eenvoudig hardhouten vloeren over het tapijt. Anderen besluiten om bekleding langs de randen toe te voegen om een ​​veel prettiger gevoel te krijgen. Wat je ook kiest, het is belangrijk om de elementen te onthouden waarmee je rekening moet houden bij het leggen van vloeren. Issa vloeren helpt hier graag bij. 

 

Het budget

Het eerste dat je moet overwegen, is jouw budget voor het project en de grootte van de kamer waar je de vloer legt. Om geld te besparen, kun je ervoor kiezen om een ​​deel van het tapijt te plaatsen voor de ruimte tussen de vloerbalken of langs de muren als afwerking in een kamer. Voor mensen met veel geld om uit te geven, zal een massief houten vloer echter altijd een betere optie blijken te zijn. Wanneer dit het geval is, moet ook rekening worden gehouden met de houtnerf en de dikte van de planken. In veel gevallen zal tapijt of stoffering zeer goed zichtbaar zijn wanneer het op hardhouten vloeren wordt gelegd.
Het ontwerp van de kamer

Vervolgens moet je rekening houden met het ontwerp van de kamer waar je de vloer gaat leggen. Je moet in gedachten houden hoe de kamer oorspronkelijk is ontworpen, of je van plan bent om in de toekomst meubels toe te voegen en hoeveel verkeer je door de deuropening van de kamer verwacht te zien. Voor een woonkamer is het misschien het beste om de vloer volledig te bedekken. Als je kinderen in huis hebt, is het misschien een goed idee om een ​​paar glazen schuifdeuren te kiezen, zodat ze kunnen rondlopen zonder tegen de hardhouten vloer te botsen. Voor kinderkamers is het misschien beter om hardhouten vloeren met donkerdere kleuren te kiezen dan wit, waardoor een kamer er rommelig uit kan zien.


Hoeveel bedek je?

Wanneer je beslist hoeveel vloer je wilt bedekken, is het verstandig om niet alleen rekening te houden met de hoeveelheid verkeer die naar verwachting door de deuropening gaat, maar ook met de hoeveelheid gewicht die op de vloer wordt geplaatst. Als je bijvoorbeeld tapijt in een kleinere kamer legt, moet je ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is om het tapijt volledig van de vloer te tillen. Op deze manier is het geen veiligheidsrisico. Je moet ook rekening houden met de totale breedte van de kamer en de diepte van de hoeken.


De verlichting

Je moet ook rekening houden met de verlichting in de kamer waar je de vloer legt en de kleur van de muurverf. Verschillende kleuren verf kunnen een kamer een stuk helderder of smeriger maken, afhankelijk van het type verf dat je kiest. Het is belangrijk om een ​​geschikte kleur te kiezen voor de kamer waar je de vloer gaat leggen om ongelukken in dit gebied te voorkomen.

Over de Auteur

Ik heb al jaren ervaring in het leggen van vloeren en wilde dit graag delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo