Alles wat je moet weten over een laadpaal - Artikelpost

Alles wat je moet weten over een laadpaal

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 189 | Aantal woorden: 927 | Datum: | 0 commentaar

Nu elektrisch rijden helemaal in is en steeds meer mensen ervoor kiezen om een elektrische auto te nemen, is het verstandig om kennis te hebben over het opladen van de auto. Misschien lijkt het net of het opladen van de auto iets vanzelfsprekends is, maar alles heeft een handleiding nodig. In dit artikel geven we informatie over het opladen bij een openbare laadpaal, het hebben van een eigen laadpaal, kosten voor het opladen en als laatst bespreken we de voor-en nadelen van snel laden.

 

Openbare laadpaal

In de meeste steden van Nederland zijn er oplaadpunten beschikbaar. Deze oplaadpunten vind je bij een tankstation, hotel, soms midden in de stad, bij een vliegveld en parkeergarages. Met andere woorden er zijn genoeg plekken waar je je auto kan opladen. Voor het opladen van de auto en het gebruik van een openbare laadpaal heb je een pas nodig. Sommige laadpalen kunnen gratis gebruikt worden maar voor de meeste heb je als bestuurder een abonnement nodig. Bij de aanschaf van de elektrische auto, neem je ook gelijk een abonnement op het laden zodat je overal gebruik kan maken van de laadpalen.

 

Als je van plan bent om met de auto naar het buitenland te gaan dan is het verstandig om van tevoren een aantal punten op te zoeken waar laadpalen zijn. Je weet maar nooit of het vakantieland zoveel beschikbare oplaadpunten heeft als Nederland. Tevens is het ook goed om in Nederland te weten waar een laadpaal is die geschikt is voor jou auto. Niet elke laadpaal werkt namelijk voor elke auto.

 

Ten slotte, is het handig om te kijken of er nog parkeergeld betaald moet worden bij de laadplek. Niet elke oplaadplek is namelijk gratis. In de meeste garages zit het opladen in het parkeertarief.

 

Voordelen laadpalen voor thuis

Indien je niet afhankelijk wil zijn van een openbare laadpaal kan je ervoor kiezen om een laadpaal aan huis te laten installeren. Dit is niet iets dat je zomaar laat doen. Om de paal te installeren zal er eerst toestemming gevraagd moeten worden aan de gemeente en de woningbouw indien het huis niet van jou is. Ook is het belangrijk dat de laadpaal op je eigen erf geplaatst wordt en niet op openbaar terrein, want anders kan iedereen gebruik maken van de laadpaal.

 

De aanschaf van een eigen elektrische paal verschilt per aanbieder maar kan toch aardig oplopen. Echter, ben je uiteindelijk wel goedkoper uit en kan je ook nog eens je eigen stroom opwekken voor de auto met zonnepanelen. De kosten voor het opladen van een elektrische auto zijn afhankelijk van het soort auto, en de accu die in de auto zit. Het is daarom niet mogelijk om een overzicht te geven van de kosten.

 

Voor meer informatie over een laadpaal aan huis, bezoek de website van https://www.groenopladen.nl/.

 

Let op met fast charging

Er zijn twee verschillende soorten laadpalen: normale en fast charge. De naam zegt het al namelijk snelladen. Wanneer je ervoor kiest om fast charge te gebruiken zal je auto een heel stuk sneller opgeladen zijn dan normaal. Dit is niet altijd even goed voor de accu pas er daarom mee op om fast charge niet te vaak te gebruiken. Ook zijn deze snellaadpalen niet overal in Nederland te vindenOver de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie te dleen over verschillende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo