FB pix Amsterdamse Markten - Artikelpost

Amsterdamse Markten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1203 | Aantal woorden: 612 | Datum: | 0 commentaar

 

Amsterdamse Markten
Een bezoekje aan Amsterdam is pas echt af als je ook even een kijkje heb genomen op een van de Amsterdamse markten, al is het alleen maar om de onversneden Amsterdamse sfeer en gezelligheid op te snuiven. Hoewel alle markten in Amsterdam een bezoekje waard zijn heb ik hieronder 4 van mijn favorieten Amsterdamse markten opgesomd.

De Noordermarkt
Elke zaterdag verandert de Noordermarkt, in de Amsterdamse Jordaan, in een ' biologisch producten paradijs '. De stalletjes puilen uit van de biologische en ''land verse'' producten en je kan het zo gek niet bedenken of je kan het hier wel vinden. Van biologisch groenten en fruit, tot biologische kaas, brood en zelfs honing. De meeste verkopers staan er niet zozeer uit winstoogmerk (want naar eigen zeggen verdienen ze bijna niks) maar uit liefde voor hun producten. En heb je lekkere trek gekregen van al het shoppen? Dat komt dat goed uit, want op nr. 43 van de Noordermarkt bevindt zich Winkel 43. En volgens de Amsterdammers kan je hier de lekkerste appeltaart van de stad krijgen.

Het Waterlooplein
Een markt die zeker niet in dit rijtje mag ontbreken is het Waterlooplein. Johnny en Rijk zongen er al over; ' ' t Is mooi en lelijk tegelijk, Armoedig en toch ook weer rijk, 't Is weemoed met 'n scheutje gein, het Waterlooplein'.
Het Waterlooplein is misschien wel de bekendste vlooienmarkt van Amsterdam en zeker een van de gezelligste. Het Waterlooplein staat vol met tweedehands kleding, boeken en cd's en is een perfecte markt om rustig en ongestoord overheen te slenteren of een praatje te maken met een van de verkopers.

De Albert Cuypmarkt
Geen bezoek aan Amsterdam is compleet zonder bezoek aan de Albert Cuyp markt. De Albert Cuyp Markt is de bekendste markt van Amsterdam en is tevens de markt waar veel Amsterdammers nog hun dagelijkse boodschappen doen. Als klein jongetje stond André Hazes hier op een sinaasappelkistje te zingen en eigenlijk heeft deze markt tot op de dag van vandaag weinig van haar oorspronkelijke Amsterdamse charme verloren.  Bij een bezoekje aan de Albert Cuyp is een stop in de Bazar zeker een aanrader. De Bazar bevindt zich midden in de Albert Cuyp straat en heeft een Arabische inrichting. Genietend van een Algerijnse pannenkoek en een lekker kopje muntthee waan je, je even in het buitenland.

De Nieuwmarkt
Als je dit dagje in Amsterdam afsluit op de Nieuwmarkt, dan heb je een goede beslissing gemaakt. De Nieuwmarktbuurt is een van de meest gezellige wijken van Amsterdam en zeker tijdens de zwoele zomeravonden is het op een van de vele terrasjes goed toeven. Elke zaterdag veranderd de Nieuwmarkt in een echt ouderwets marktplein en staat het plein vol stalletjes die hun organische producten aan de man proberen te brengen. Maar gedurende de warmere zomermaanden vindt op de Nieuwmarkt elke zondag een antiek en tweedehands kledingmarkt plaats. Hier kan je allerlei kleine snuisterijen en aparte sjaals en mutsen vinden. Het is een uitermate goed idee om je dagje 'Amsterdamse markten ' hier op een van de vele terrasjes en met een lekker drankje in de hand af te sluiten.

 

Over de Auteur

Reinier Meijer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Bongo Bon - DAGJE FIETSEN EN RONDVAART IN AMSTERDAM VOOR 1 PERSOON - Cadeaukaart cadeau voor man of vrouw
Bongo Bon - DAGJE FIETSEN EN RONDVAART IN AMSTERDAM VOOR 1 PERSOON - Cadeaukaart cadeau voor man of vrouw

€ 12,67
Toon product

Bongo Bon - DAGJE FIETSEN EN RONDVAART IN AMSTERDAM VOOR 1 PERSOON - Cadeaukaart cadeau voor man of vrouw
Bongo Bon - DAGJE FIETSEN EN RONDVAART IN AMSTERDAM VOOR 1 PERSOON - Cadeaukaart cadeau voor man of vrouw

€ 16,90
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo