Auto kopen - Artikelpost

Auto kopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 465 | Aantal woorden: 414 | Datum: | 0 commentaar

Een auto kopen is voor veel mensen een hele stap, zeker als zij op het punt staan om een nieuwe auto te kopen. Het gaat namelijk om veel geld want een nieuwe auto kost al snel tienduizenden auto's en dan wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Vraag je dus goed af welke auto het beste bij je past? Hieronder staan een aantal belangrijke keuzes die je moet maken als je een auto gaat kopen.

- Merk: autokopers kiezen een automerk op basis van hun voorkeur. Wordt het Frans comfortabel of degelijk Duits? Of misschien een Italiaans of juist een Japans merk? In opkomst zijn momenteel Koreaanse merken als Kia die veel waar voor hun geld bieden.

-Model: een auto kopen en er na een jaar achterkomen dat je de verkeerde auto hebt gekocht is uitermate vervelend. En kostbaar. Kijk daarom een paar jaar vooruit. Zijn er kinderen op komst? Dan is een stationwagon de meest logische keuze. Zijn de kosten het belangrijkst? Koop dan een kleine en zuinige auto.

- Brandstof: kilometervreters kopen een auto met een dieselmotor. Een dieseluitvoering is financieel aantrekkelijk bij een hoog kilometrage, dat wil zeggen enkele tienduizenden km per jaar. Particulieren halen dit niet snel ken kunnen beter een auto kopen met een benzinemotor.

- Nieuw of gebruikt: dit is waarschijnlijk de eerste overweging als we een auto kopen. De keuze voor nieuw is duur in aanschaf en afschrijving, maar het voordeel is dat je minder te maken hebt met onderhoud. Een gebruikte auto kopen van een paar jaar oud is voor velen de beste optie, zeker als deze auto's worden aangebodenop AutoDeals. Hier vind je alleen afgeprijsde auto's waardoor de aanschafprijs een stuk lager ligt en de afschrijving minder is zodat er meer geld overblijft voor het nodige onderhoud.

Kortom, als je een auto gaat kopen vraag je dan goed af hoe je toekomstige (financiële) situatie eruit ziet en maak op basis daarvan de juiste keuze.Over de Auteur

Ik schrijf over auto's en de auto-industrie

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo