Begrafenis of crematie? - Artikel Post - Artikel Marketing

Begrafenis of crematie?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Bonus Barry
Gezien: 275 | Aantal woorden: 574 | Datum: Tue, 26 Sep 2017 | 0 commentaar

Begrafenis of crematie?

Dit thema lijkt steeds actueler te worden. Het kan natuurlijk zijn dat u religieuze redenen heeft om te kiezen voor een bergafenis of een crematie. Maar wanneer dit niet het geval is, zult ook u uiteindelijk een keuze moeten maken tussen deze twee opties. In dit artikel zullen de voor en nadelen per optie worden beschreven. 

Begrafenis 

Een waardig afscheid staat uiteraard voorop bij het maken van de beslissing, en het kan zijn dat u de voorkeur geeft aan een begrafenis. Waar moet in dit geval rekening mee gehouden worden? Ten eerste is het goed om te weten dat over het algemeen de kosten van een begrafenis hoger liggen dan die van een crematie. Een simpele begrafenis kost al snel 10.000 euro, waar komen deze kosten dan precies vandaan? Denkt u aan bijvoorbeeld het volgende; 

 

  • - De uitvaartverzorger
  • - De kist
  • - Kosten voor het opbaren
  • - Kosten vervoer overleden persoon 
  • - Grafkosten
  • - Rouwkaarten
  • - Receptie

Bovenstaande lijst kan worden aangevuld met talloze andere kosten/uitgaven, afhankelijk van uw wensen. Houdt u er tevens rekening mee dat de huur van de begraafplaats waar het graf zich bevind aardig kan oplopen, en dat dit dus doorlopende kosten zijn. 

Crematie 

Een crematie is de verbranding van het lichaam van de overleden persoon. De as welke hieruit overblijft wordt door de nabestaande meegenomen of geplaatst in het crematorium zelf. Cremeren wordt alsmaar pupulairder in Nederland en 1 van de redenen zijn de kosten van een crematie ten opzichte van die van een begrafenis. Waar een begrafenis al snel 10.000 euro kan kosten, is het laten cremeren een stuk voordeliger. Omdat er ook geen rekening gehouden hoeft te worden met de huur van een begraafplaats, is dit ook een zorg minder. Wat een belangrijke rol speelt in de hogere kosten van een begrafenis t.o.v een crematie, is ruimte. Waar een begraafplaats op een gegeven moment vol is en uitgebreid moet worden, is dit bij een crematie niet het geval. De urn waar de as van de overledene in zit, kan naar wens worden meegenomen naar huis of in een speciale ruimte in het crematorium worden geplaatst. Dit neemt uiteraard een stuk minder ruimte in beslag dan een kist welke in de grond wordt begraven. 

Inlezen en een beslissing maken

Wanneer u eenmaal een beslissing heeft gemaakt tussen een begrafenis of een crematie, kan het goed zijn meer informatie op te doen over de verschillende mogelijkheden. Bent u bijvoorbeeld van plan zelf te sparen hiervoor of wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Het is goed de verschillende opties door te nemen, er is tegenwoordig een groot aantal bedrijven welke verzekeringen aanbiedt waardoor de kosten kunnen verschillen. 

 

 

 Over de Auteur

Bonus Barry schrijft over uiteenlopende zaken, onafhankelijk en vrij(geestig). 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo