FB pix Bepaal zelf de prijs van jouw diamanten ring - Artikelpost

Bepaal zelf de prijs van jouw diamanten ring

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1985 | Aantal woorden: 598 | Datum: | 0 commentaar

Je kunt overal zelf invloed op hebben wanneer je op zoek bent naar een diamanten ring. Dat werkt namelijk via de vier c’s. Die bepalen de cut (het slijpsel), de clarity (de helderheid), de carat weight (het karaatgewicht) en uiteraard de kleur. Maar de shape, uiteraard de vorm, en de settings bepalen ook hoe de diamanten ring er uit komt te zien.  Als je de vier c’s goed in je achterhoofd houdt, kun je een grote invloed hebben op de prijs van de diamanten ring. En dus ook op je portemonnee!

Diamanten ring zo duur als jij wilt
Er staat nergens wettelijk vastgelegd hoeveel je hoort te betalen voor een diamanten verlovingsring. Uiteraard is het belangrijkste namelijk hoeveel geld je hebt en hoeveel je eraan wilt besteden. En dat kan heel erg variëren. Omdat een verlovingsring niet zomaar een standaard ring is, denken mensen al vrij snel aan een hele dure, unieke ring. Er zit immers vaak een diamant in de ring, en diamanten worden geassocieerd met duur. Dat valt best mee, als je een beetje oplet!

Kies je eigen verlovingsring, en je eigen prijs
Tijdens de zoektocht naar jullie ideale verlovingsring met diamant kom je voor een aantal keuzes te staan. De vorm, de kleur, de cut (hoe de diamant geslepen is) en de helderheid van de diamant bijvoorbeeld. Die kun je allemaal zelf bepalen. Er zijn namelijk geen regels voor de kosten van een verlovingsring, maar er zijn wel regels voor diamanten. En die regels kun je zelf vastleggen. De prijs dus ook! Lekker handig.

Twee maandsalarissen
Het komt voor in landen als Amerika dat er nog wel eens gebruik wordt gemaakt van de zogeheten twee maandsalarissen-standaard. Met andere woorden: de verlovingsring is ongeveer twee salarissen waard. Alsof een ring die goedkoper is, niet mooi of uniek kan zijn! Bovendien verdient iedereen een ander salaris… het is dus maar helemaal waar je vanuit gaat. Hoeveel geld je er ook aan uitgeeft, de ring moet een onbetaalbare waarde hebben. Emotionele waarde welteverstaan. De daadwerkelijke prijs heb je helemaal zelf in de hand. Houd dus de vier c’s in je achterhoofd.

Druk van verkoper
Wat er ook gebeurt, laat je in elk geval nooit ompraten tot de aanschaf van een veel te dure ring, die je eigenlijk helemaal niet wilt. Dus je moet nooit een juwelier binnen lopen en je over laten halen tot een impulsaankoop. Sommige verkopers hebben hier nu eenmaal een handje van. Zij merken het wanneer je niet precies weet waar ze het allemaal over hebben. En daar maken sommige mensen nu eenmaal misbruik van. Helemaal wanneer jij eigenlijk zo snel mogelijk weg wilt omdat je je niet op je gemak voelt. Kijk daarom vooral ook eens online, en bepaal helemaal zelf wat je wilt uitgeven. Dat kun je namelijk allemaal zelf beslissen, en dus ook hoeveel je er uiteindelijk voor betaalt. De echte waarde van een verlovingsring is onbetaalbaar, en als je zelf de zogeheten vier C’s en S in je achterhoofd houdt, kom je nooit bedrogen uit. Bepaal dus lekker zelf je budget!

 

Over de Auteur

Jouw jacht naar diamanten of gouden ringen hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn als het misschien lijkt. Het hangt helemaal af van wat je zelf wilt en wat je ervoor wilt betalen. Laat je niet omhalen tot een aankoop die je niet wilt! Je hebt het helemaal zelf in de hand.

 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo