FB pix Besparen op je energierekening - Artikelpost

Besparen op je energierekening

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1432 | Aantal woorden: 683 | Datum: | 0 commentaar

Voor de meeste mensen geldt dat er veel geld bespaard kan worden op de energierekening. Je kunt op verschillende manieren geld besparen op je energierekening. Je kunt namelijk minder energie verbruiken, maar je kunt ook overstappen naar de voordeligste energieleverancier. Dit geldt zowel voor het verbruik van particuliere energie als voor het verbruik van zakelijke energie (Gazprom Energy).

Energieverbruik verminderen

Je kunt je energieverbruik op verschillende manieren verminderen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat ongeveer de helft van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Door eens te letten op de verwarming, kun je dus geld besparen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je huis goed te isoleren. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, kan er veel minder warmte weg door de muren. Doordat de warmte goed blijft hangen in je huis, hoef je veel minder te stoken. Het is wel belangrijk dat er voldoende ventilatie in je huis is. Ook kun je zelf zuiniger omspringen met het gebruik van energie. Zo hoeft de verwarming helemaal niet aan te staan als je van huis bent, of als je slaapt. Je kunt de verwarming vaak automatisch aan laten gaan als je opstaat, en ook weer automatisch uit laten schakelen als je naar bed gaat. Verder is het weinig moeite om de verwarming even uit te zetten als je van huis gaat. Ook kun je eens proberen om de verwarming altijd een halve graad lager te zetten. Vaak merk je hier weinig van, en toch bespaart het jaarlijks kosten.

Apparaten en lampen in het huis zorgen voor een ander groot deel van het energieverbruik. Ook hier kan er dus weer geld bespaard worden. Vaak denken mensen dat het beter voor het milieu is, om lang met apparaten zoals koelkasten te doen. Echter is dit niet helemaal het geval. Oude koelkasten zijn namelijk een stuk minder zuinig dan nieuwe koelkasten. De nieuwe koelkasten zijn er namelijk zo op ingericht dat ze veel minder energie verbruiken. Niet alleen oude koelkasten gebruiken veel energie, dit geldt ook voor oude televisies. Vervang deze apparaten dus op tijd om geld te besparen op je energierekening. Natuurlijk geldt ook voor dit onderdeel dat je de apparaten uitschakelt als er geen gebruik van wordt gemaakt. Zet dus bijvoorbeeld de televisie uit wanneer er niemand aan het kijken is.

Een iets kleiner (maar nog steeds heel belangrijk) onderdeel van de energierekening, is warm water. Je kunt kiezen om een waterbesparende douchekop aan te schaffen, om ongemerkt minder warm water te verbruiken. Ook is het belangrijk om korter te douchen. Dit is voor de meeste mensen niet leuk om te horen, maar we kunnen meestal echt wel een minuutje of twee korter douchen.

Voor zakelijke energie geldt natuurlijk ook dat apparaten moeten worden uitgeschakeld wanneer zij niet gebruikt worden. Ook kan de verwarming vaak wat lager, of kan deze eerder worden uitgeschakeld.

Energie vergelijken

Een andere manier om direct geld te besparen op je energierekening, is het overstappen naar een andere energieleverancier. Om de voordeligste energieleverancier te kiezen, zal je de energieleveranciers goed moeten vergelijken. Er zijn verschillende websites om energie te vergelijken. Let er hierbij wel op dat je te maken hebt met een onafhankelijke vergelijkingssite. Ook kun je zakelijke stroom vergelijken. Voor bedrijven is het namelijk ook heel belangrijk om de voordeligste leverancier van zakelijke energie te kiezen.Over de Auteur

Hallo, 

Mijn naam is Sanne Vermeulen en ik schrijf over alles wat ik me maar kan bedenken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo