BHV: cursusmogelijkheden voor bedrijven - Artikelpost

BHV: cursusmogelijkheden voor bedrijven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 441 | Aantal woorden: 1021 | Datum: | 0 commentaar

Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn medewerkers die bij een calamiteit eerste hulp kunnen bieden. Bijvoorbeeld wanneer er een ongeluk op de werkvloer plaatsvindt. Maar ook bij het uitbreken van brand en het ontruimen van een gebouw weet een BHV’er hoe te handelen. Voor bedrijven is het hebben van bedrijfshulpverleners dan ook erg belangrijk. Hoe worden medewerkers BHV’ers? Dat en meer lees je hier. 

BHV organisatie
BHV is de afkorting voor bedrijfshulpverlening. Ondernemingen met personeel zijn vanuit Arbowetgeving verplicht om te zorgen voor een gedegen BHV organisatie. Daarbij hoort de aanwezigheid van voldoende bedrijfshulpverleners. Het aantal benodigde BHV’ers hangt af van meerdere factoren. Denk hierbij aan de grootte van de onderneming en de verbonden risico’s aan de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Om bedrijfshulpverlener te worden kunnen medewerkers een speciale BHV cursus volgen.

BHV cursussen
Tijdens een BHV cursus leren medewerkers eerste hulp te verlenen bij ongevallen. Daarnaast leren ze hoe te handelen bij het uitbreken van een brand. Denk hierbij aan het blussen van een beginnende brand maar ook aan het effectief ontruimen van een bedrijfspand. BHV cursussen zijn te volgen op speciale opleidingslocaties door heel het land. Je kunt als onderneming ook kiezen voor een BHV cursus op locatie. Voordeel van zo’n incompany traject is dat medewerkers op de eigen werkplek kunnen oefenen. Daarnaast kan de training specifieker afgestemd worden op de risico’s binnen de betreffende onderneming.

BHV Engels
Het kan zijn dat bij jouw bedrijf mensen met verschillende nationaliteiten werken. Dit vraagt om een extra overweging, want in welke taal wordt er tijdens een calamiteit dan gecommuniceerd? Om heldere communicatie te bevorderen kun je in dit geval kiezen voor een Engelse BHV cursus. Hoewel de inhoud van de cursus niet veranderd, wordt zowel lesstof als praktijk in de Engelse taal aangeboden en overgebracht. Op die manier worden BHV’ers specifiek geschoold om te communiceren met niet-Nederlandstaligen. De cursus BHV Engels kan gevolgd worden door nieuwe bedrijfshulpverleners maar is ook geschikt voor BHV’ers die al eerder een BHV cursus volgden.

Herhaling
Wanneer je als medewerker een BHV cursus succesvol afsluit dan krijg je een BHV certificaat en een BHV pasje. Beide zijn één jaar geldig. Op het moment dat een certificaat bijna verloopt, is het zaak een BHV herhaling te volgen. Alleen op die manier kun je BHV’er blijven. Met de herhaling worden je vaardigheden opgefrist en leer je over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Ook de BHV herhalingscursus is weer één jaar geldig. 

Over de Auteur

Geschreven door Bob

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo