Creëer een gezonde werkplek - Artikel Post - Artikel Marketing

Creëer een gezonde werkplek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Vera
Gezien: 470 | Aantal woorden: 416 | Datum: Fri, 12 Jun 2015 | 0 commentaar

Een gezonde werkplek creëren heeft niet alleen te maken met de juiste verlichting, ventilatie of fruitmand op het bureau. Het is zoveel meer dan dat. Het gaat namelijk ook over het gezond bewegen op de werkplek. Iets wat tegenwoordig erg in opspraak is, omdat veel mensen met een kantoorbaan steeds meer last krijgen van gezondheidsklachten, zoals nek- en rugklachten. Dit heeft met name te maken met de zithouding en je houding ten opzichte van je bureau. De juiste bureaustoel kopen moet daarom niet onderschat worden.

Fiets werkplek
Bij sommige grote bedrijven zijn er zelfs fiets werkplekken op kantoor. Een super uitvinding, waarbij je kan fietsen terwijl je achter je bureaustoel zit. Niet alleen is dit goed voor je bloedcirculatie, je blijkt ook sneller te kunnen lezen tijdens het fietsen. Bovendien leidt het niet af van je werkzaamheden.

Lopend vergaderen
Aangezien je bij een kantoorbaan de meerderheid van de tijd stilzit, is het een oplossing om lopend te vergaderen. Door het lopen wordt je hersenactiviteit verhoogd. Hierdoor worden mensen creatiever en komen dus ook de beste ideeën uit de bus! Bij een informele vergadering met je collega’s is dit dé oplossing. Het lijkt misschien vreemd, maar probeer het eens.

De juiste bureaustoel
Eén van de belangrijkste onderdelen van een gezonde werkplek is de juiste bureaustoel. Zorg dat je op kantoor (en eigenlijk ook thuis) een ergonomische bureaustoel aanschaft. Deze stoel past zich aan jouw zithouding aan en niet andersom. Een ergonomische bureaustoel is eigenlijk een must voor thuiswerkers of mensen die op kantoor werken. Een dergelijke stoel ‘dwingt’ je om te bewegen, zodat je niet geforceerd achter je computer zit. Hierdoor zullen eventuele rug- en nekklachten worden verminderd.

Een paar andere kleine tips om een gezonde werkplek te creëren. Logisch, maar belangrijk: drink genoeg water. Hierdoor moet je weer wat vaker naar het toilet, zodat je ook weer even extra in beweging komt. Uiteraard kunnen een paar leuke planten ook wonderen doen.

 

 

Over de Auteur

Schrijft verschillende artikelen over eigenlijk van alles en nog wat, voornamelijk om mensen te informeren

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo