Creatief met paracord - Artikelpost

Creatief met paracord

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 149 | Aantal woorden: 477 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord, sterker nog, iedereen heeft er vast wel iets mee gedaan in het verleden! Paracord is een nylon koord gemaakt van verschillende draden. De naam paracord stamt uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Nadat Amerikaanse parachutisten waren geland, sneden zij het touw van de parachute af en gebruikten dit weer voor andere doeleinden. Om die reden wordt paracord ook wel parachute touw genoemd in de volksmond. Paracord is dus vanaf het begin af aan al gebruikt voor veel verschillende dingen, mensen zijn er altijd al creatief mee geweest. Maar wat kan je nou precies allemaal doen met dit bekende koord?

Aangezien paracord in vrijwel alle kleuren beschikbaar is en ook verschillende diktes, is het perfect om sieraden mee te maken. Vele hobbywinkels verkopen dus ook paracord. Doordat dit koord gemaakt is van nylon, is het vrij makkelijk om er armbanden mee te maken. De technieken voor het maken van een armband zijn ook toe te passen op paracord. Doordat het koord beschikbaar is in verschillende diktes, past het dus ook bij iedereen! Je kunt een klein schattig roze armbandje vlechten, maar je kan ook een stoere zwarte armband knopen!

Als je armen volledig bedekt zijn met paracordarmbanden, kun je overstappen op het maken van sleutelhangers. Door aan de bovenkant te beginnen met een lus en de uiteindes niet te verbinden, kan je je creatie aan je sleutelbos hangen. Ook hiervoor is het handig dat er verschillende kleuren en diktes beschikbaar zijn.

Ben je in het bezit van een hond? Dan kan je zelf een halsband met bijpassende riem knopen! Om dit te kunnen doen moet je wel in bezit zijn van de andere benodigdheden om een goede riem te maken, je wil natuurlijk niet dat jouw geliefde beestje ineens ontsnapt! Zorg er dus voor dat je onder andere ook sleutelringen, een musketonhaak en een D-ring hebt.

Ben je nou heel creatief en wil je een beetje uitdaging? Koop dan goedkope teenslippers en haal het gedeelte dat normaal bovenop je voet zit eraf. Zo houd je dus alleen de zool over. Probeer aan de hand van paracord het missende deel te knopen! Mocht dit lukken, dan kan je vervolgens een leuk enkelbandje maken met precies dezelfde kleuren als het koord van je nieuwe teenslippers.



Over de Auteur

Karlijn is in haar vrije tijd graag creatief met paracord.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[333 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo